BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,13
ALTIN 2.302,01
HABER /  GÜNCEL

Deprem uzmanı açıkladı! Kahramanmaraş depremi 130 atom bombası gücünde! Sıra hangi illerde?

KAHRAMANMARAŞ'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.4 şiddetindeki depremle ilgili deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Övün Ercan'dan ok tespitler geldi. Bu depremin yüzyıllardır beklendiğini belirten Prof. Dr. Ercan, "7.4'lük deprem yaklaşık 130 atom bombası gücünde" dedi. Ahmet Ercan, bundan sonra deprem olacak illeri sıraladı...

Abone ol

Kahramanmaraş merkezli 10 ili ve Suriye'ye etkileyen depremle ilgili Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan tüyler ürperten tespitler geldi. Deprem olan yerin dört ana kırığın kavşağı olduğunu belirten Ahmet Ercan, "7.4 büyüklüğünde yaklaşık 130 atom bombası gücünde" dedi. İşte Ahmet Ercan'ın Twiter hesabından yaptığı o açıklama...

Yıkım gücü 11 şiddetinde...

- Deprem olan yer dört ana kırığın kavşağı. Ölü Deniz Kırığı, Doğu Anadolu Kırığı, Arap Kalkanı ile Kıbrıs Yayı. Osmaniye Üçgeninde olabilecek en büyük deprem 7,4 Richter büyüklüğünde, 11 Yıkım Gücünde (Mercalli Cannani) oldu. Felaket büyük.

130 atom bombası patlamış gibi

- Hatay-Osmaniye-Kahramanmaraş-Gaziantep kırıklar çatağında yüzyıllardır beklenen deprem M7,4 büyüklüğünde yaklaşık 130 atom bombası gücünde, 43 saniye süreli, 6 Şubat 2023, 5 km gibi sığda, çok etkili oluştur. Soğuk kış gününde felaket çok büyük.

Hangi illerde deprem olacak?

"Doğu Anadolu Kırık Kuşağı üzerinde Türkoğlu kolu kırılmıştır" diyen Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Gelecek deprem odağı güneye kaymış, Osmaniye, Adana, Hatay yüksek çekinceli alan içine girmiştir. Buralarda orta büyüklükte deprem beklenebilir. Büyük deprem için henüz erken" ifadelerini kullandı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Evinizin altından fay hattı geçiyor mu? İşte e-Devlet deprem fay hattı sorgulama ekranı
Foto Galeri Evinizin altından fay hattı geçiyor mu? İşte e-Devlet deprem fay hattı sorgulama ekranı Galeriye Gözat