BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,59
ALTIN 2.383,91
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

YÖK'ten iptal edilen KPSS'ye ilişkin son dakika açıklama

İhlas Haber Ajansı
İhlas Haber Ajansı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar'dan iptal edilen KPSS'ye ilişkin flaş bir açıklama geldi. Özvar, yürütülen incelemenin tamamlandığını duyurdu. Özvar, "Bir haftaya veya 15 güne kadar bu incelemenin sonuçlarını paylaşmış olacağız" dedi.

Abone ol

KPSS'de bazı soruların, daha önce bir yayınevinin deneme sınavında yer aldığı iddia edilmişti. Sorunların çalındığı iddialarının ardından 31 Temmuz'daki KPSS oturumları iptal edilmiş, 6-7 Ağustos ve 14 Ağustos tarihlerinde yapılacak oturumlar ise ertelenmişti.

Başsavcılık, suç duyurusu üzerine "sahtecilik", "kamu aleyhine dolandırıcılık" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından soruşturma açmıştı.

"İnceleme sonuçları paylaşılacak"

Yükseköğretim Kurulu Erol Özvar, iptal edilen KPSS'ye ilişkin açıklamada bulundu. İddiaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Devlet Denetleme Kurulunu göreve davet ettiğini, bu kapsamda soruşturmaların sürdüğünü, savcılığa intikal eden hususların bulunduğunu ifade eden Özvar, "Yükseköğretim Kurulu da incelemelerini tamamlamış olup önümüzdeki günlerde Genel Kurulumuzdan bu inceleme sonucu geçecektir. Bir haftaya veya 15 güne kadar sizlerle de bu incelemenin sonuçlarını paylaşmış olacağız." diye konuştu.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Gram altın ekranda 991 lira oldu! İslam Memiş 'kanmayın' dedi altında yükseliş için bomba açıklama yaptı
Foto Galeri Gram altın ekranda 991 lira oldu! İslam Memiş 'kanmayın' dedi altında yükseliş için bomba açıklama yaptı Galeriye Gözat