BIST 9.645
DOLAR 32,51
EURO 34,89
ALTIN 2.434,25
HABER /  MEDYA

Can Ataklı'dan AK Parti'nin davetine gidecek gazetecilere çok ağır sözler: Biraz haysiyetli olun

İnternet Haber özel içerik
İnternet Haber özel içerik

AK Parti'nin Türkiye Yüzyılı toplantısına gideceğini söyleyen muhalif gazetecilere en ağır sözler Can Ataklı'dan geldi. Ataklı, "AK Parti 20 yıldan beni bir tanenizi içeri sokmadı. Biraz haysiyetli olun biraz gururlu olun." dedi. Sert eleştirilerden Fatih Portakal ve İsmail Küçükkaya ayrıca nasibini aldı.

Abone ol

AK Parti'nin "Türkiye Yüzyılı" başlıklı toplantısına davet edilen muhalif isimlerle ilgili tartışmalar sürüyor. 

28 Ekim'de Ankara Arena'da düzenlecek etkinliğe çağrılan muhalif medyanın kalemlerinin kararları günlerdir konuşuluyor. 

Çağrılan gazetecilerin kimisi gideceğini, kimisi de gitmeyeceğini, bazıları da kararını son güne bıraktığını açıkladı.

İktidara çok sert eleştirileriyle bilinen gazeteci Can Ataklı, eleştiri oklarını bu kez davete gideceğini söyleyenlere yöneltti.

"Biraz haysiyetli olun"

Kendi Youtube kanalında konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Ataklı, çok ağır sözlerde bulunarak şunları söyledi:

"Haysiyeti olan oraya gitmez. Bir parça gururu varsa bir parça sorumluluğu varsa gitmez. Ama şimdi bakıyorum içlerinden çıkmış bir tanesi Yavuz Oğhan. 'Davet var gideceğim' diyor. Koş oğlum koş belki bir şey verirler. Bu kadar da sert söyleyeceğim. Bana gazetecilik numarası yapmayın. Ulan dangalak mısınız salak mısınız? 20 yıldan beni bir tanenizi içeri sokmadı. Biraz haysiyetli olun biraz gururlu olun.

Portakal ve Küçükkaya'ya sert sözler

Seni çağırdıkları gün Tele1'i tümden kapatmaya yönelik hamle yapıyorlar. Ben gazeteciyim. Düne kadar neydin lan. Geliyorum Fatih Portakal'a. 'Ben gazeteciyim giderim' diyor. Yok ya bu kadar basit. İsmail Küçükkaya büyük Türk gazetecisi. Fox'tan transfer oldu. Kim bilir ne para ödendi oraya geçti. Meral Akşener'e utanmadan soruyor 'biz ne yapalım şimdi bu durumda?' Akşener de kafa buluyor. 'Bana niye soruyorsun icazet mi alıyorsun?' demesi lazım. Bir parça gururlu olun. 20 sene sizi sokmamış linç kampanyaları uygulatmış.

"Hırbolar bugüne kadar biriniz sordunuz mu?"

Nevşin Mengü 'düşünüyorum' diyor. Düşün yavrucuğum sen düşün. Lan meze olacaksınız meze. 

Hırbolar bugüne kadar biriniz söylediniz mi? 'Halk TV'den, Korkusuz'dan, KRT'den Cumhuriyet'ten kimse yok uçakta?' diye hiç sordunuz mu? Gitmeyin kardeşim. 

İsmail Saymaz 'bilmiyorum' cevap vermemiş. Doğan Şentürk kıvırmış. 'İş gününe geliyor git gel zor olur belli değil' diyor. Özlem Gürses'ten bir haber duymadım. Çağlar Cilara 'tabi ben gazeteciyim gideceğim' diyor.

"Ayranla içilen meze olacaksınız"

İsmail Küçükkaya Meral Akşener'den icazetini aldı gidecek. En kırıldığım Fatih Portakal oldu. Sizin üzerinizden Tayyip Erdoğan prim yapacak. Siz de oradan rakıyla değil ayranla içilen meze olacaksınız. Taha Akyol mazeret bildirmiş.

Deniz Zeyrek'in sonradan aklına gelmiş, 'kurumsal olarak Sözcü yasaklı. Bu durumda gidip gitmemeyi düşünüyorum. Ertuğrul Özkök çağrılsa kıçına vura vura gider.  Akif Beki'den cevap yok."

Türkiye Yüzyılı'na davet edilen muhalif gazeteceler kimler?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'nin vizyonunu açıklayacağı etkinlik 28 Ekim'de saat 16.00'da Ankara Arena'da gerçekleşecek. Türkiye'nin Yüzyılı vizyonunun açıklanacağı etkinliğe davet edilen muhalif gazeteciler ise şunlar:

-Nevşin Mengü,
-Soner Yalçın,
-Uğur Dündar,
-İsmail Saymaz,
-Doğan Şentürk (FOX TV Haber Koordinatörü)
-Özlem Gürses,
-Çağlar Cilara,
-İsmail Küçükkaya,
-Fatih Portakal,
-Taha Akyol
-Deniz Zeyrek
-Gürkan Hacır
-Candaş Tolga Işık