BIST 9.056
DOLAR 32,33
EURO 35,14
ALTIN 2.297,79
HABER /  GÜNCEL

Berat Albayrak ve Esra Albayrak hakkında çirkin paylaşım! 16 kişiden biri tutuklandı

Türkiye'yi ayağa kaldıran çirkin paylaşımla ilgili son dakika gelişmesi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın şahsına ve ailesine yönelik hakaret içerikli paylaşımda bulunan 16 kişiden 1'i tutuklandı.

Abone ol

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile eşi Esra Albayrak hakkındaki iğrenç paylaşımla ilgili soruşturma sürerken, soruşturmanın İstanbul ayağında gözaltına alınan 7 kişiyle ilgili son dakika gelişmesi yaşandı.  Gözaltına alınan 7 kişiden 4'ü savcılık talimatıyla emniyetten serbest bırakılırken, 18 yaşından küçük olan bir şüpheli, Emniyet Çocuk Şube'ye gönderildi.

Emniyet ifadeleri tamamlanan Muammer K. ile Mehmet F.K. ise adliyeye sevk edildi. Adliyeye götürülerken sorulara cevap vermeyen şüphelilerin,  emniyette verdikleri ifadede, "Berat Albayrak ve eşinden özür diliyoruz. Yaptıklarımıza çok pişmanız" dedikleri öğrenildi.

Bugün savcılığa sevk edilen iki kişiden M.F.K. tutuklandı. M.F.K. ile birlikte savcılığa sevkedilen diğer şüpheli M.K. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. M.F.K.'nın Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın oğlu Hamza Salih’in doğum haberini duyurduğu paylaşım altına yaptığı çirkin yorumlar dışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da paylaşımının altına aynı içerikte ahlak dışı yorum yaptığı öğrenildi.

İki suçtan birden tutuklandı

Şüpheli M.F.K.'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik çirkin paylaşımı nedeniyle de ifadesi alındı. M.F.K. her iki suçtan dolayı tutuklandı. M.F.K. tüm paylaşımları nedeniyle pişman olduğunu dile getirdiği öğrenildi.

Soruşturma kapsamında bir kişinin daha yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi. Aynı soruşturma kapsamında çirkin paylaşımı ilk yapan kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

HAZİNE ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve ailesine yönelik sosyal medya üzerinden hakaret içerikli paylaşımı yapan Ercan Bozdağ Mersin'de gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Sulh Ceza Hakimliği’nce, ‘kamu görevlisine karşı, görevinden dolayı hareket’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilen Ercan Bozdağ'ın herhangi bir örgütle bağlantısının olup olmadığı araştırılıyor.

Edinilen bilgiye göre Bakan Albayrak'ın şahsına ve ailesine yönelik 30 Haziran itibarıyla sosyal medya üzerinden hakaret içerikli paylaşım yaparak kişi ya da kurumları hedef gösteren hesaplara yönelik çalışmalar sürüyor.

Bu kapsamda tespit edilen 35 hesap yöneticisinden 16'sı gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 5'i ifadeleri alındıktan sonra, 1'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 1 şüpheli tutuklandı, 9 kişinin adli işlemleri devam ediyor. 

Tespit edilen şahıslardan 4'ünün yurt dışında bulunduğu belirlendi. 15 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar da sürüyor.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ünlü isimlerden sosyal medya desteği!
Foto Galeri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ünlü isimlerden sosyal medya desteği! Galeriye Gözat