BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,86
ALTIN 2.433,18
HABER /  POLİTİKA

Süleyman Soylu: İmamoğlu Vali'ye ‘it’ dedi

İhlas Haber Ajansı
İhlas Haber Ajansı

CHP Adayı Ekrem İmamoğlu’nun Ordu Havalimanı’nda VIP’ye alınmamasının ardından Vali’ye ‘it’ dediğini açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'ye çok büyük tuzak hazırlandığını söyleyerek yeri geldiği zaman bu gerçekleri kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade etti.

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Adayı Ekrem İmamoğlu'nun Ordu'da hakkı olmadan VIP kullanmak istediğini; engellenince de Vali'ye 'it' diye hakaret ettiğini söyledi. Soylu, Türkiye'nin çok büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu da ifade ederek DEAŞ'ın İstanbul'u hedef aldığını belirtti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Esenler Trabzonlular Derneği ile bir araya geldi. Horon eşliğinde karşılanan Soylu’ya halk yoğun ilgi gösterdi.

İmamoğlu, Vali'ye ‘it’ dedi

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz ziyareti sırasında havalimanlarındaki VIP konularında yaşananlara değinen Bakan Soylu, kendisinden örnek verdi İmamoğlu'nun VIP kullanmak için gerekli şartlarının bulunmadığını açıkladı.

İşte tartışılan konuyla ilgili Soylu'nun açıklamaları:

“Trabzon havalimanında indi, ‘Ben VIP kullanacağım’ dedi. Demokrat Parti Başkanlığı yaptım. VIP kullanmadım. Çünkü hakkım yoktu. Bir genel başkan olarak o listede adım yazmıyordu. Bana ne hak verilirse ben onu yaparım. AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı yaptım. O listede adım yoktu. Milletvekili değildim VIP kullanmadım. İktidar partisiyim, ben oraya girsem kim beni çıkaracak. Ama şundan ürktüm. Hakkın hukukun yok, olmadığın yerde kullanıyorsun ve yararlanıyorsun. Bu yanlış bir şey. Milletvekili olana kadar oraları kullanmadım. Milletvekillerinin içerisinde olduğum zamanlarda 2015’in yazına kadar kullanmadım. Nasıl kullanırsın? Yanında bir Milletvekili arkadaşın olur. Yanında bir kişi getirme hakkı var. Seni de getirirse onunla beraber girersin. Aksi taktirde kullanamazsın. Trabzon’a geldi kullandı. Arkadaşlar nezaket göstermişler. ‘Ben buradan çıkmak istiyorum’ demiş, çıkartmışlar.

Sonra Ordu’da kullanmak istemiş, aramışlar Milletvekili özel uçakla gidiyor. 14 kişi ve bunların hiç birinin kullanma hakkı yok. İstirham edelim. Öbür taraftan alalım, hemen de geçecek zaten. Bir problem yok. Vali’ye ‘it’ dedi. Allah kimseyi güç zehirlenmesine düşürmesin. Hadımköy’de bir genç kafeteryasında ona bir soru sordu. Hanımına bıçak çektiler, çocuğun işini yurt dışından telefonlarla sürekli arayıp telefonlarını sosyal medyada verdiler. Sabahtan akşama tehdit ettiler ve hala da tehdit ediyorlar. Çocuk sipariş alamıyor. Allah bunları kimsenin eline düşürmesin.

“Karşı karşıya kaldığımız ve önlediğimiz saldırıyı zamanı geldiğinde anlatacağız”

Bütün terör örgütleri İstanbul seçimine odaklanmıştır. FETÖ, PKK odaklanmıştır. Bakın enteresan bir şey söyleyeceğim. DEAŞ da İstanbul seçimlerine odaklanmıştır. Türkiye’de bu yorumu kimse yapmadı. Geçen gün karşı karşıya kaldığımız ve önlediğimiz saldırı büyük bir saldırıydı.

Zamanı geldiğinde anlatacağız. Neyi önlediğimizi Türkiye gördüğü ve bildiği anda Türkiye’nin çok büyük bir tehlikeden döndüğü ve Türkiye’ye çok büyük bir tuzak hazırlandığı, bütün milletimizce kabul edilecektir. Şimdi söylemiyoruz, bunun bir nedeni var. Çünkü operasyonumuz biraz daha devam ediyor.


Bu konuda Türkiye’nin hangi saldırılarla, hangi tehditlerle karşı karşıya kaldığını bir kez daha ifade etmek istiyorum. ‘DEAŞ hareketlendi’ dedikten sonra yakaladıklarımızı tek tek, nerede yakaladığımızı, niçin yakaladığımızı, hangi eylemi yapmak üzere yakaladıklarımızı, ne kadar mühimmat, ne kadar kalaşnikof, kaç binlerce fişek elde ettiğimizi, kurşun elde ettiğimizi milletimize açıklayacağız. Endişem, 23 Haziran seçimlerini İstanbul’un gücü üzerinden Türkiye’yi istikrarsızlaştırmaya çalışan bir anlayışı ortaya koyacaklar. Arkalarına İstanbul’un gücünü alacaklar ve ondan sonra, ‘İstanbul’u, Ankara’yı, İzmir’i biz aldık. Hadi gelsin bakalım’ diyecekler.”