BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Meral Akşener, taciz ve tecavüzleri konuşmadı! "İyi Parti'de güneş yerinde her şey yolunda"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup toplantısında konuştu. Akşener'in son günlerde siyaset gündemini ilk sırasında yer alan partisindeki taciz ve tecavüzler konusunda konuşması bekleniyordu ancak o sadece "İyi Parti'de güneş yerinde her şey yolunda" demekle yetindi.

Abone ol

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Ümit Dikbayır'ı 'cinsel taciz' iddiasıyla disipline gönderdiği belirtilen Akşener'in, gündemden düşmeyen taciz ve tecavüz iddiaları ile "fuhuş oteli işletip, yurt kızlarını çalıştıran emniyet müdürleri" hakkında yeni açıklamalar yapması bekleniyordu. Ancak Akşener, İYİ Parti'ye yönelik saldırıların arkasında 'Saray' olduğunu iddia edip, parti içi kaosu yok sayarak. "İyi Parti'de güneş yerinde her şey yolunda" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 50 artı 1 değişikliği teklifi için de "Günaydın Sayın Erdoğan" diyen Akşener'in açıklamalarından satır başları şöyle:

- Bir öğretmen olarak memleketimizin dört bir yanında atanan, atanamayan, öğrencilerine kavuşan kavuşamayan tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü tebrik ediyorum. Tüm şehit öğretmenlerimizi saygı, sevgiyle anıyorum.

İntihar etmeye devam ediyorlar

- 1 milyon atama bekleyen öğretmenlerimiz var. 2024 yılı öğretmen atama takvimi hala açıklanmadı. Öğretmen var öğretmensiz öğrenciler var ve gereğini yapan iktidar yok. AK Parti seçimlerden sonra sessizliğe bürünmüş durumda. Utanmadan sıkılmadan yüzleri kısılmadan sözlerinden döndüler.

- Öğretmenlerimiz atanamadıkları için başka işlerde çalışmaya devam ediyor. Yaşadıkları çaresizlik karşısında hayatlarına son vermeye devam ediyor. Ülkemizde atanamayan öğretmen diye bir sorun üreten bu duyarsız iktidara yazıklar olsun. 

- Öğretmenlerimizi içinde düşürdüğünüz bu tabloya daha fazla sessiz kalamazsınız. Söz namustur sözünüzü tutmak zorundasınız. Önümüzde öğretmenler günü var. Gelin eli vicdanınıza koyun onlara nefes aldıracak bir adım atın. 

Netanyahu hukuktan muaf değildir

- Tüm dünyanın gözleri önünde bir soykırım gerçekleşiyor. BM neden kurulmuştur biliyor musunuz; 20. yüzyılın ilk yarısında yaşanan savaşların bir daha yaşanmaması, uluslararası barışı korumak kollamak için. BM'nin varlık amacı resmen ortadan kalkmıştır, buyurun cenaze namazına. Tüm dünyaya çağrıda bulunuyorum. Netanyahu hukuktan muaf değildir. Tüm uluslararası sözleşmelere aykırı davranan bu cani daha fazla cezasız kalamaz. 

"Aldığımız maaş 7500 lira, geçim ölü..."

- Yanıma gelen emekli kardeşimiz "aldığımız maaş 7500 lira, geçim ölü" diyor. İnsanlar artık "ölü" diye tabir ediyor. Yeni bir yola girdiklerini görüyoruz. İTO Başkanı "asgari ücret enflasyon oranında artırılmalı" dedi. Bunu daha önce Şimşek de söyledi.

- Niyet belli, ücret zamlarını enflasyondan düşük yapmak. Millet fakirleşmiş mi umurlarında değil. Ekonomiyi yönetenlere sesleniyorum sakın ola bu yola girmeyin. Kendi hatanızın bedelini bu millete daha fazla ödetmeyin!

50+1 sorusu: Hayırdır Sayın Erdoğan!

- Bu günlerde yeni krizimiz hakikat krizi. Allahım sen ne büyüksün. Sabah şeriflerin hayrolsun Sayın Erdoğan. Hesapsız kitapsız getirdiğiniz partili cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin bela olacağını 2017de söylemiştik. Zaten var olan kutuplaşma ortamının daha da derinleşeceğini söylemiştik ve hayır demiştik.

- Bizi dinlemediniz, hatalarınızda ısrar ettiniz. Günaydın Sayın Erdoğan. Sonunda bizim dediğimize geldiniz. Kaybeden yine aziz milletimiz oldu. AK Partinin bu ülke koalisyonlarından çok çekti dediği için bu ülke ittifaklara mecbur kaldı. Gerçekten ibretlik bir durum.

- Cumhur ittifakındaki çekişmeler, sorunlar, sevgiler elbette bizi de ilgilendirmez. Bu şekilde yapılan siyaset milletimizin siyaset kurumuna duyduğu güveni sarsıyor. 

- Madem ki 50+1 şartının dayattığı, ittifak sisteminden bu kadar rahatsız o zaman gelin önümüzdeki seçimlere siz de İyi Parti gibi, tek başınıza girme cesaretini gösterin!

İyi Parti zordaymış! Bak sen hele...

- Neymiş? İYİ Parti zor durumdaymış… Bak sen hele! Seçmene verdiği sözlerin, hiçbirini tutmayanların, keyfi yerinde; Milletimizi, enflasyona ezdirenlerin, keyfi yerinde; Memleketi, kaçak hendeğine çevirenlerin, keyfi yerinde; Ama yetkiyi alıp, Türkiye'yi düze çıkarmak için sabırsızlanan, İYİ Parti, zor durumdaymış…

Kola kutusu meraklılarının, keyfi yerinde

-Seçimleri el birliğiyle, Sayın Erdoğan'a hediye edenlerin, keyfi yerinde; Parti içi hesaplarını görmek için, Türkiye'yi feda edenlerin, keyfi yerinde; Yüzde 60 şakşakçılarının, kola kutusu meraklılarının, keyfi yerinde; Ama tüm itirazlarında, haklı çıkan; sözünün değeri, daha yeni anlaşılan İYİ Parti, zor durumdaymış…

İYİ Parti'de güneş yerinde, her şey yolunda!

-Dün; “Yüzde 60 ile kazanırız.” yalanını üretenler; Bugün çıkıp; İYİ Parti üzerinden, yeni yalanlar türetiyorlar. Varsın olsun. Biz artık alıştık. Çünkü bunların, tıyneti böyle… Hiç kusura bakmasınlar: İYİ Parti'de; Güneş yerindeee, her şey yolundaaa…

Bu yaşadıklarımız kesinlikle tesadüf değil

- Ama bu yaşadıklarımız kesinlikle tesadüf değil. Milletimizin belirlediği adayla çıksaydık bu en çok Saray'ı üzerdi. Yüzde 60'la alırız diyen akılsızlara dokunmadılar. İyi Parti hür siyasetinden en çok Saray ve eşrafı çekiniyor. İttifak içinde flulaşan kimliğimizin artık berrak şekilde görünmesinden korkuyorlar. Müstakil kimliğimizle istismar edecekleri bir açığımız olmadığı için korkuyorlar. Milletimizi İyi Partiden uzaklaştıracak yeni bir bahane bulamadıkları için korkuyorlar. 

-Ama bu yaşadıklarımız, kesinlikle tesadüf değil. Hatırlayın: Dün; Sözümüz dinlenseydi ve milletin tartısına, milletimizin, bizden talep ettiği bir adayla çıksaydık; bu en çok kimi üzerdi?

-Elbette saray ve eşrafını üzerdi… İşte bu nedenle, “kazanacak aday” dediğimiz için, bizi topa tuttular; ama, “yüzde 60'la alırız” diyen akılsızlara, dokunmadılar.

-Peki bugün; İYİ Parti'nin, hür ve müstakil siyasetinden, en çok kim çekiniyor? Elbette saray ve eşrafı çekiniyor. Peki sizce; Saray medyası ve trolleri; Neden, İYİ Parti'ye ittifak baskısı kuran, malum odaklara, destek veriyor?

İYİ Parti'ye yapışmaz diye korkuyorlar!

-Sebebi çok açık! Çünkü; İttifak içinde flulaşan, parti kimliğimizin; artık berrak bir şekilde, görünmesinden korkuyorlar.

- Çünkü; Milletimizle, İYİ Parti arasına diktikleri duvarların, ortadan kalkmasından korkuyorlar.

- Çünkü; Müstakil kimliğimizle; Kaşıyabilecekleri bir yaramız, istismar edecekleri bir açığımız, olmadığı için korkuyorlar!

-Çünkü; İttifaklara yapışan çamurlar, İYİ Parti'ye yapışmaz diye korkuyorlar! Çünkü; Milletimizi İYİ Parti'den uzaklaştıracak, yeni bir bahane, bulamadıkları için korkuyorlar!

İnanç hortumculuğunun sefasını...

-Ve de en önemlisi: Siyaset ve ticaret için inanç hortumculuğunun Uydurdukları sahte milliyetçiliğin sefasını, artık süremeyecekleri için korkuyorlar. Çünkü; Dejenere olmamış, Türk milliyetçilerinden korkuyorlar! Geleneklerine, değerlerine ve Cumhuriyetine, sıkı sıkıya bağlı,

-Atatürkçülerden korkuyorlar! Vatanına, milletine, bayrağına sadık, Türkiye sevdalılarından korkuyorlar! Yani; Türkiye'nin, İYİ ve cesur evlatlarından korkuyorlar! Yandaş medya da, sözde muhalif medya da; istediği gibi yazıp çizsin… Korkmaya devam edecekler! Çünkü biz, daha yeni başlıyoruz!

-Türkiye'nin iyi ve cesur evlatları; Biz biliriz ki; “Yufka yüreklilerle, çetin yollar aşılmaz! Çünkü bu yol kutludur, gider Tanrı dağına!

-İYİ Parti olarak, bugün açtığımız yol; işte öyle çetin ve kutlu bir yoldur! Milletin cebine elini sokanlarla, bu yol aşılmaz! Gözünü hırs bürüyenlerle, bu yol aşılmaz!

-Vicdanını, nefsine esir edenlerle, bu yol aşılmaz! Kendini milletten çok sevenlerle, bu yol aşılmaz! Kişisel hesapların peşine düşenlerle, bu yol aşılmaz!

-Yalandan, dedikodudan, iftiradan medet umanlarla, bu yol aşılmaz! Bu yol, cesurlarla aşılır! Bu yol, erdem sahibi, vicdan sahibi insanlarla aşılır!