BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

İYİ Parti, Ümit Dikbayır'ı 'kesin ihraç' için disipline sevk etti! Dikbayır'dan şok açıklamalar...

İYİ Parti, Genel Başkan Meral Akşener ve ailesinin hesaplarının gizlice inceletilmesi, parti kasasının açık vermesi, belediyelerle akçeli işlere girişmesi ile suçlanan Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ı kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk etti.

Abone ol

Meral Akşener’in ailesinin hesaplarını incelettiği iddiasıyla gündeme gelen İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır hakkında flaş gelişme yaşandı. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Dikbayır’ın kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildiğini açıkladı. Dikbayır, hakkındaki iddialar için savcılığa suç duyurusu yapacağını açıklamıştı.

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu, “İstifalar nedeniyle İYİ Parti’ye haksızca bir yön çizilmeye çalışıldığını görüyoruz. Eleştirilere açığız ancak iş, gerçek dışı beyan ve iftiralar olursa bu başka bir şey. Partiden istifa ediyorsanız, vekillikten de istifa edin. Ümit Dikbayır bugün tedbirli ve kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmiştir” dedi.

Çıkarı olmayınca başka öykü anlatanlara...

Kürşat Zorlu, isim vermeden Ümit Dikbayır için imalı ifadeler kullandı: "Bizim içimize gelen, giren; İYİ Parti'nin bu felsefesini kullanarak daha sonra kendi çıkarları gerçekleşmediğinde bunu bir başka öyküyle millete sunmak isteyenlere iyi dikkat edilmesi lazım. Milletimizin vicdanı bunu çok iyi biliyor."

Ümit Dikbayır'dan imalı cevap!

Daha önce hakkındaki iddialar için savcılığa suç duyurusu yapacağını açıklayan Dikbayır, disipline sevk edilmesinin ardından kişisel sosyal medya hesabından imalı bir paylaşım yaptı. Dikbayır, "Bazen, istenilenleri yapmazsanız , istenmez olursunuz… ALLAH Büyük…" dedi. 

Meral Akşener'in 'fuhuş oteli olan emniyet müdürü' sözleri

Kürşat Zorlu, Meral Akşener'in otelinde fuhuş yaptıran eski emniyet müdürleri hakkındaki açıklamasıyla ilgili bir soruya, "Genel Başkanımız uzun yıllardır politikada ve bu ülkede içişleri bakanlığı yaptı. Genel Başkanımızın görüşlerinin iyi takip edilmesini tavsiye ediyorum. Genel Başkanımız konuyla ilgili bilgi ve detayları İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile paylaşmıştır. Bu konuyu sonuçlandırma konusundaki kararlılığı noktasında partimiz adına Sayın Yerlikaya'ya teşekkürlerimizi sunuyorum" diye yanıt verdi.

Dikbayır, Akşener'in hesaplarını gizlice incelettiği ve İYİ Parti kasasının eksi 16 milyon lira olarak devrettiği iddiaları için bakın neler demişti?

Meral Akşener'in hesaplarını inceletti mi?

Meral Akşener'in daha önce, kendisinin banka hesaplarının incelendiği söylediğini ancak daha sonra ağız değiştirerek ‘benim değil, kocamın ve gelinimin hesaplarını incelemişler' dediğini hatırlatan Ümit Dikbayır, "Genel Başkan araştırmanın gayri resmi yapıldığını söylemekle ağız değiştirdi. Bunların hepsinin dedikodu, iftira olduğu ortaya çıktı" dedi

Kasadaki 132 milyon liraya ne oldu?

"26 Haziran'da yapılan kongremizde partinin mali işlerinden sorumlu kişisi olarak gelen yönetime 132 milyon lirayı bıraktım" diyen Ümit Dikbayır, "Yerime gelen arkadaşımız, 'Kasamız eksi 16 milyon lirada' deyince, ‘Vay efendim bu parayı Genel Başkan yedi' anlamı çıkarmaya çalıştılar.  Yerime mali işlere bakan kişi, benim ne kadar para bıraktığımı bilmez olur mu? Neden öyle söyledi? Çalışanlara zam yapmamak için. Böyle şeyler olur mu? Vallahi, billahi çalışanlara zam yapmamak için kasamızda para olmadığı söylendi.