BIST 9.909
DOLAR 32,47
EURO 34,70
ALTIN 2.436,92
HABER /  GÜNCEL

Bodrum, Marmaris, Köyceğiz, Milas yangınlarında son durum haberler kötü

TÜRKİYE orman yangınlarında 9. güne girerken son dakika haberler arka arkaya geliyor. Milas, Bodrum, Marmaris, Köyceğiz, Menteşe, Seydikemer ve Kavaklıdere'de bir çok mahalle boşaltıldı. İşte orman yangınlarında son durum:

Abone ol

TÜRKİYE'nin yeşil cennetinde başlayan yangınlar 9. gününde devam ediyor. Dün gece alevlerin ulaştığı termik santralde son anda felaketin eşiğinden dönüldü. Santraldeki yangın 11 saatlik çabayla kontrol altına alındı. Yangınlar Muğla'nın 7 ilçesinde devam ediyor. Milas, Bodrum, Marmaris, Köyceğiz, Menteşe, Seydikemer ve Kavaklıdere'de bir çok mahalle boşaltıldı. 

Yangının devam ettiği yerlerde son durum şöyle:

GÜRCEĞİZ TAMAMEN YANDI

Muğla Ören'de yangının söndürülmesinin ardından alevlerin gece saatlerinde yeniden başladığı belirtiliyor.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, alevlerin köylere yaklaştığını söyledi. Twitter'dan açıklama yapan Tokat, Gürceğiz'in tamamen yandığını yangının Bayır Mahallesi'ni tehdit eder hale geldiğini duyurdu. 

MENTEŞE'DE YANGIN BÜYÜYOR

Muğla'nın Menteşe ilçesinde yangının tehdit ettiği bir yerleşim yerinde yaşayanlar tahliye edildi.

Kavaklıdere ilçesinde üç gün önce başlayan ve Menteşe ilçesine ulaşan yangın, rüzgarın da etkisiyle yayıldı.

Menteşe ilçesi Bayır Mahallesi Yumaklı mevkisindeki yerleşim yerinde yaşayanlar, ekipler tarafından uyarıldı.

Tahliye için yapılan anonsların ardından bazı vatandaşlar kendi araçlarıyla bölgeden ayrıldı.

Aracı olmayan vatandaşların tahliyesi de ekipler tarafından sağlandı.

Ekipler, yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.

MUĞLA MENTEŞE'DE YANGIN ÇIKTI

Muğla'nın Menteşe ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale ediliyor.

Karşıyaka Mahallesi Düzen mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı.

İhbar üzerine bölgeye 5 arazöz, iş makineleri, itfaiye ekipleri ile 5 TOMA ve yangın söndürme işçileri sevk edildi.

Yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

İKİ MAHALLE TAHLİYE EDİLDİ

Muğla'nın Milas ilçesinde yangının tehdit ettiği 2 mahallede yaşayanlar tahliye edildi. Akçakaya ve Ercek mahallelerine yakın ormanlık alanda etkili olan ve yerleşim yerlerine yaklaşan yangın, bölge sakinlerine zor anlar yaşattı.

BİR MAHALLE BOŞALTILDI

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, yangının Akçakaya'yı aşarak Gürceğiz'e dayandığını duyurdu. Twitter'dan yangınla ilgili gelişmeleri duyurmaya devam eden Tokat, Bayır mahallesinin tahliye edildiğini söyledi.

İşte Tokat'ın o tweeti;

"Yangın Akçakaya’yı aşarak Gürceğiz’e dayandı. Bayır mahallesi boşaltılıyor. Yangın yüksek gerilim hatlarını tehdit eder hale geldi. Eğer yangın bu bölgeye ulaşırsa Milas ve Bodrum’a elektrik verilemeyebilir... Yangın kuzey yönünde Yeniköy Termik Santraline doğru ilerliyor..."

FESLEĞEN ALEVLERE TESLİM OLDU

 Muğla/Fesleğen köyünde çıkan yangının büyüdüğü, bölgeye AFAD ekiplerinin sevk edildiği belirtiliyor.

Gündüz saatlerinde kontrol altına alınan yangının akşam saatlerinde rüzgarın etkisiyle yeniden büyüdüğü kaydedildi.

TURGUTKÖY'DE YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Türkiye'nin çeşitli noktalarında çıkan orman yangınları etkisini devam ettirirken; Marmaris'de Turgutköy'deki yangın durduruldu.

MUĞLA'DAKİ YANGINLARDA SON DURUM

 Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, devam eden orman yangınlarının son durumunu paylaştı

38 İLDE 180 YANGIN

 Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Twitter hesabından, orman yangınlarıyla mücadelede gelinen son duruma ilişkin bilgi verdi. Muğla'da 7, Antalya'da 2, Aydın, Isparta ve Denizli'de birer yangının devam ettiğini gösteren infografiği de paylaşan Pakdemirli, şunları kaydetti:

"Son 9 günde, 38 ilde 180 orman yangınını kontrol altına aldık. 'Ormanın Kahramanları'nın 5 ilde 12 adet orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları büyük bir özveriyle devam ediyor." Bakan Pakdemirli'nin paylaştığı infografiğe göre, Antalya'nın Manavgat ve Gündoğmuş, Aydın'ın Karacasu, Denizli'nin Güney, Isparta'nın Sütçüler, Muğla'nın Marmaris, Köyceğiz, Kavaklıdere, Yılanlı, Seydikemer ve Milas'taki iki ayrı yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

KÖYCEĞİZ'DE BİR MAHALLE BOŞALTILDI

 Ağla Mahallesi'ndeki ormanlık alanda başlayan ve kısa sürede geniş bir alana yayılan yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Bölgede etkili olan rüzgar nedeniyle ve karadan ulaşımın olmadığı yerlerde çalışmalar güçlükle yürütülüyor.

Alevlerin tehdit ettiği Çayhisar, Zeytinalanı ve Taşdibi mahallelerinin bir bölümünün dün tedbir amaçlı tahliye edilmesinin ardından Sazak mahallesi de tedbiren boşaltıldı. Vatandaşlar yangının yoğun olduğu yerlere yaklaşmamaları için sık sık uyarıldı. Tahliye için yapılan anonsların ardından bazı vatandaşlar kendi araçlarıyla bölgeden ayrıldı.

TERMİK SANTRALDE SON DURUM

Enerji Bakanı Fatih Dönmez Kemerköy Termik Santral yangınının kontrol altında olduğunu kömürlerin olduğu bölgeye ulaşmadığını söyledi. İnsan hayatına zarar veren gaz salındığı gibi iddiaların da doğru olmadığını söyleyerek şunları söyledi:

"Bazı mecralarda santralin tamamen yandığı, infilak ettiği, patladığı hatta çevreye ve insan sağlığına zarar verdiği emisyonlardan bahsedildi. Gerek tesislere yerleşik sensörler vasıtasıyla standartlara aykırı bir zararlı emisyon tespiti yapıldı. Bir başka sevindirici konu da kömürlerin stoklandığı saha ile ilgili. Herhangi bir olumsuzluk yok, kömürler yanmadı."

ALANYA'DA YANGIN

Antalya'nın Alanya ilçesi Hıdırellez mevkiinde iki ayrı noktada orman yangını çıktı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. 

MUĞLA YANGINLARINDA SON DURUM

Muğla yangın afetinin merkezi durumunda. Hemen her ilçede yangın var. Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün yangınlardaki son durumu duyurdu. Milas ve Bodrum'dan iyi haber gelirken, Menteşe'de boşaltılan mahalle sayısı 4'e çıktı. Marmaris'te ise 4 bölgede yangın kontrol altına alınırken 3 mahalle tedbir amaçlı boşaltıldı. Seydikemer, Köyceğiz ve Kavaklıdere'de ise ne yazık ki yangınlar devam ediyor. 

KUMLUBÜK-TURUNÇ- ORHANİYE YANGINI

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay Kumlubük'teki yangının devam ettiğini duyurdu. Oktay, "Ormanlarımızın daha fazla yok olmaması için mücadele devam ediyor. Şu an alevlerin yükseldiği Turunç, Kumlubük ve Orhaniye'de havadan müdahale sürüyor. Birçok noktada soğutma çalışmaları gerçekleştiriliyor " dedi. 

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

BODRUM Kissebükü’ndeki orman yangını kontrol altına alındı. Dün saat 15’te Kissebükü'ndeki yangın yeniden alevlenmişti. Bölge kontrol altında tutuluyor. 

bodrum kissebükü yangın

YENİ BİR YANGIN DAHA ÇIKTI

Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde yeni bir noktada bir orman yangını daha çıktı. Kavaklıdere Çavdır Mahallesi'ndeki orman yangını için ekipler sevk edildi. Bölgede yangın söndürme çalışmalarının başladığı öğrenildi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Yangından sonra Muğla'daki termik santralin hali görüntülendi
Foto Galeri Yangından sonra Muğla'daki termik santralin hali görüntülendi Galeriye Gözat