BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.436,84
HABER /  EKONOMİ

Varank'tan 'Togg'u nasıl satacaksınız?' sorusuna yanıt

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOGG eleştirileriyle ilgil "'Nasıl satacaksınız, nasıl rekabetçi olacaksınız?' diye soruyorlar ya bunun en net cevabı aslında şu; Oyunun kuralını değiştirecek yetkinliğe sahip startuplarımız ve Togg'un yetenekli mühendisleriyle de küresel rekabette Türkiye olarak fark yaratacağız." dedi.

Abone ol

Yapımı Tuzla Belediyesi tarafından tamamlanan, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) desteğiyle, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi iş birliğiyle kurulan Tuzla Belediyesi Teknoloji Geliştirme Merkezi'nin açılış töreni, Bakan Varank'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

"Türk startuplar oyunun kurallarını değiştirecek, tüm ezberleri bozacak"

"Bir otomobilden daha fazlası" olan Togg'un, asıl yolculuğunun bundan sonra başladığını ifade eden Varank, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu aracın fikri mülkiyet hakları yüzde 100 bize ait. Türkiye'de üretilen onlarca markadan farklı olarak Togg'un üzerinde her türlü değişikliği yapma hakkı kendimize ait. Kimsenin kapısında bekleyip izin almamıza gerek yok. Teknoloji çağında startuplar da artık otomotiv endüstrisinin tam kalbinde yer alıyor. Türk startuplarına, filiz girişimlerine yürekten inanıyorum. Burada da, TEKMER'in içerisinde de elektrikli motorlardan oyun geliştirmeye, veri yönetimi çözümlerinden bulut sistemlerine kadar her konuda çalışan farklı girişimcilerimiz var. Göreceksiniz bu yolculukta Togg'un yeni model geliştirme süreçlerinde, Türk startuplar oyunun kurallarını değiştirecek, tüm ezberleri bozacak. 'Nasıl satacaksınız, nasıl rekabetçi olacaksınız?' diye soruyorlar ya bunun en net cevabı aslında şu; biz bugün İHA'larda, SİHA'larda olduğu gibi doğru zamanda, doğru teknolojiye yatırım yaptık. Elektrikli otomobillerde yarışa dünya devleriyle aynı hizada başladık. Oyunun kuralını değiştirecek yetkinliğe sahip startuplarımız ve Togg'un yetenekli mühendisleriyle de küresel rekabette Türkiye olarak fark yaratacağız. Türkiye Yüzyılı'nın ilk fotoğrafı olan Togg'la, Türkiye Yüzyılı'nın yeni başarı hikayelerini yazacağız. Banttan indirdiğimiz araçlar tüm Türkiye'de coşku oluşturdu. Bu aracın yansımalarının uluslararası arenada da olduğunu görebiliyoruz. 20 yıldır Türkiye'ye bu özgüveni aşılamak için mücadele ediyoruz.

Birileri Devrim otomobilinin akıbetini üzücü bir şekilde sonlandırmış olabilir ama biz 20 yılda inşa ettiğimiz büyük ve güçlü Türkiye ile devrin otomobilini Togg'un başarısını ortaya çıkarabildik ve tüm Türkiye'ye bu gururu yaşattık. 7'den 77'ye bütün vatandaşlarımıza da özellikle teşekkür etmek istiyorum. Onlar bu projeye sahip çıktıkları için, bu projenin arkasında bulunan Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıktıkları için böyle projeleri gerçekleştirebiliyoruz. 'Bu işi babayiğitler yaptı' diyoruz. O babayiğitler bu olayı gerçekleştirirken onların arkasında bir başbabayiğit olduğu için bu projeler neticeye ulaşabiliyor. O başbabayiğit de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan. O güçlü siyasi irade olmazsa bu işleri başarmak mümkün değil."

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Togg'un içindeki detaylar ortaya çıktı torpidoda sürücüye bakan cihazın işlevi belli oldu
Foto Galeri Togg'un içindeki detaylar ortaya çıktı torpidoda sürücüye bakan cihazın işlevi belli oldu Galeriye Gözat