BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan tahıl koridoru açıklaması: Bu bir lider siyasetidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tahıl koridorunun yeniden açılmasıyla ilgili soruya "Birbirimize özgüven olmamış olsa bu adımı atamayız. Birbirimize olan özgüven, saygı bu tür adımları atmaya bizi teşvik ediyor. Bugüne kadar böyle yürüdü." diye yanıt verdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan’a hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanında basın toplantısı düzenledi.

Ermenistan'a mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan'la ilişkiler hakkında, "Diaspora, gerek Fransa gerek Amerika'da aleyhte çalışıyor. Aleyhte çalışmalar bu süreci olumsuz etkiliyor." dedi.

Erdoğan, "Bizler düşman üretmeye değil, dost kazanmaya gayret ediyoruz. Azerbaycan'la adımları bizim adımlarımızı olumlu etkiler." ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Herson'dan çekilme kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Herson ile ilgili olarak Rusya'nın aldığı karar olumlu bir karar, önemli bir karar." diye konuştu.

Tahıl koridorundan yeniden sevkiyat

Tahıl koridorunun yeniden açılmasıyla ilgili olarak Erdoğan, "Bu bir lider siyasetidir. Lider siyasetinin gereğini de sayın Putin'le yaptık. Birbirimize özgüven olmamış olsa bu adımı atamayız. Birbirimize olan özgüven, saygı bu tür adımları atmaya bizi teşvik ediyor. Bugüne kadar böyle yürüdü. Gerek nükleer enerji alanındaki dayanışma, savunma sanayindeki attığımız adımlar birbirimize saygıyı teşvik ediyor. Bu olayı başarıyla gerçekleştirmiş olduk, şimdi de takipçisiyiz." ifadelerini kullandı.

Semerkant'a gitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı 9'uncu Zirvesi'ne katılmak üzere "TC-TRK" uçağı ile saat 10.20'de Özbekistan'ın Semerkant kentine gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Esenboğa Havalimanı'ndan Cumhurbaşkanı Yardımcı Fuat Oktay ve ilgililer uğurladı.

Erdoğan ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Semerkant'a gitti.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Sivas'ta akılalmaz kaza! İki otomobilin arasına sıkışarak hayatını kaybetti
Foto Galeri Sivas'ta akılalmaz kaza! İki otomobilin arasına sıkışarak hayatını kaybetti Galeriye Gözat