BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

E devlet EYT emeklilik başvurusu SGK e-devletten prim dökümü ve borçlanma başvurusu

TÜRKİYE 2022'nin son 2 gününde SGK kuyruklarına EYT emekliliği için akın etti. SGK EYT emeklilik başvurusu ve prim dökümleri ile borçlanma için e devletten başvuru yapın videosu yayınladı. 2022 bitmeden EYT borçlanmasını ucuza yapmak mümkün. Bu sebeple bir çok kişi EYT açıklandığı andan itibaren e devlete yöneldi. Ancak e devlet sistemi göçmüş durumda. Aşırı yoğunluk sebebiyle SGK hizmet dökümü almak da borçlanma başvurusu yapmak da zor ama en kolay yolu da bu...

Abone ol

TÜRKİYE EYT emeklilik hakkı için kuyruğa girdi. SGK binalarının önünde geceden kuyruğa girenler oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "EYT'de yaş sınırı olmadan emeklilik hakkı tanındığını' duyurduğu anda herkes e-devlet sistemine akın etti. E devlet üzerinden 'ne zaman emekli olabilirim' sorgulaması, doğum borçlanma ve askerlik borçlanma başvurusu, hizmet dökümü ve EYT emeklilik başvurusu linklerini aşağıda sizler için listeledik. 

E-devlet SGK sistemi çöktü

SGK prim dökümü, doğum ve askerlik borçlanması ve EYT emeklilik başvurusu e devlet üzerinden yapılabiliyor. EYT ile emekli olabiliyor muyum sorusunun yanıtı da e devlet sisteminde bulunuyor. Ancak EYT emeklilik hakkı için bir çok kişi e devlete yönelince aşırı yoğunlukla sistem çöktü.

Yoğunluktan sistem yanıt vermiyor

SGK emeklilik işlemleri ya da prim dökümü için e devletten başvuru yapanların önüne "Sistemde yaşanan bir teknik aksaklık nedeni ile işleminiz tamamlanamadı" uyarısı çıkıyor. 

2 gün içinde EYT başvurusu yapan daha az ödeyecek

EYT emekliliği için prim ödemesi eksik olanlar 31 Aralık 2022 tarihine kadar e devletten başvurduğunda daha az prim ödeyecek. 1 Ocak 2023 itibariyle doğum borçlanma ve askerlik borçlanması gibi prim ödemeleri zamlı olacak. Haliyle yılın son 2 gününde borçlanma için başvuranlar karlı çıkacak. Bu da SGK önündeki uzun kuyrukların ve e devletteki aşırı yoğunluğun sebebi oldu. 

E Devlet EYT emeklilik başvuru linki

SGK'ya gitmeden e devlet üzerinden EYT emeklilik başvurusu yapabilirsiniz. Şu an sistem yoğun olsa da ilerleyen saatlerde sonuç alabilirsiniz. E devlet üzerinden emeklilik başvurusu yapmak için aşağıdaki görsele tıklayın!

https://www.turkiye.gov.tr/sgk-tahsis-talep-taahhut-beyan

EYT emeklilik doğum ve askerlik borçlanma başvurusu

EYT emekliliği için eksik günü olanlar askerlik ve doğum borçlanmasını e devlet sistemi üzerinden yapabiliyor. Askerlik ve doğum borçlanması e devlet başvuru linkleri aşağıda yer alıyor:

EYT 4A emeklilik için askerlik borçlanması e devlet linki - Tıklayın

EYT 4B emeklilik için askerlik borçlanması e devlet başvuru linki- Tıkla

EYT 4A emeklilik için doğum borçlanma e devlet başvuru linki - Tıkla

EYT 4B emeklilik için doğum borçlanma e devlet başvuru linki-Tıkla

Ne zaman emekli olabilirim? EYT ile emekli oldum mu sorgulama linki- Tıkla

SGK hizmet dökümü alma - Tıkla

SGK EYT başvurusu için video yayınladı

Önünde uzun kuyruklar oluşan SGK EYT için başvuranları E devlet sistemine yönlendirmek için video yayınladı. 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Kafaları karıştırmayan en detaylı EYT rehberi! Uzman tek tek soruları cevapladı
Foto Galeri Kafaları karıştırmayan en detaylı EYT rehberi! Uzman tek tek soruları cevapladı Galeriye Gözat