BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,82
HABER /  POLİTİKA

Bakan Süleyman Soylu'dan 'Thodex' açıklaması! 31 milyon lirasına el konuldu

Yaklaşık 2 milyar dolarla yurt dışına kaçtığı iddia edilen kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer'le ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan açıklama geldi. Özer'in Arnavutluk'a 290 bin dolar götürdüğünü belirten Soylu, bankalardaki 31 milyon lirasına el konulduğunu söyledi.

Abone ol

Arnavutluk'a kaçan Thodex'in kurucu ve yöneticisi Faruk Fatih Özer'in Türkiye bankalarındaki 31 milyon lirasına el konuldu. Açıklama İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapıldı. 

Bakan Soylu, Faruk Fatih Özer'in Türkiye bankalardaki 31 milyon lirasına el konulduğunu açıkladı. Soylu, "Thodex'in kurucusu Özer, Arnavutluk'a girerken 290 bin dolar civarında bir beyanda bulunmuş. Onu da biliyoruz, onu da oradan teyit ettik" dedi. 

2 milyar dolarlık vurgun iddiasına ilişkin de Bakan Soylu, ''Şu anda maliyetinin ne kadar olduğunu bilmemekle birlikte burada bir olayla karşı karşıyayız. Günler geçtikçe bunun etkilerinin ne olduğunu hep beraber göreceğiz. Tabii bu olay duyulur duyulmaz gerekli hukuki tedbirler ve ihtiyati tedbirler alındı" dedi.

Kırmızı bültenle aranıyor

Emniyet Genel Müdürlüğünün başvurusu üzerine Interpol, Faruk Fatih Özer hakkında kırmızı bülten çıkardı. Arnavutluk'a gittiği tespit edilen Özer'in iadesi için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Arnavutluk İçişleri Bakanı'yla telefon görüşmesi yaptı.

Soruşturma kapsamında Anadolu Cumhuriyet Savcılığı, 78 kişi hakkında yakalama kararı çıkardı. Şu ana kadar 62 kişi gözaltına alındı. 16 kişiyi yakalama çalışmaları sürüyor. Şirketin Kadıköy'deki merkezinde yapılan aramalarda da birçok dijital materyal ve dokümana el konuldu.