BIST 8.909
DOLAR 32,34
EURO 35,15
ALTIN 2.240,09
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Sanatçı Selma Gürbüz hayatını kaybetti! Sergisi devam ediyordu

İSTANBUL Modern'de sergisi devam eden sanatçı Selma Gürbüz yaşamını yitirdi.

Abone ol

Türkiye’nin dünya çapındaki sanatçılarından Selma Gürbüz 61 yaşında yaşamını yitirdi. İstanbul Modern'in sanatçının vefatını duyurduğu sosyal medya paylaşımında "Sanatçı Selma Gürbüz'ü zamansız kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Kırk yıla yaklaşan kariyerinde zamandan ve mekândan bağımsız, masallar ve mitlerle örülü yapıtlar ortaya koyan sanatçıyı, 'Selma Gürbüz: Dünya Diye Bir Yer' sergisi devam ederken kaybetmenin hüznünü yaşıyoruz. Ailesi, sevenleri ve tüm sanatseverlere başsağlığı diliyoruz." ifadelerini kullandı. 

Açıklamanın devamında "Serginin açılışında yaptığı konuşmada 'Benim için her sergi bir hesaplaşmadır' diyen Gürbüz'ü, kendi sözleriyle sonsuzluğa uğurluyoruz: 'Yaptıklarımı izleyiciyle paylaşmak, dünyamı korkusuzca önlerine sermek tarif edilemez duygular verir bana... Her sergi aynı zamanda yeni bir düşünce, yeni bir duygudur benim için. O bazen kendimi tısladı, çünkü kafamın içi hep doludur. Sonu gelmeyen bir doluluk... Hiçbir sergimin oğlu olmadığını bilirim bu yüzden. Her seferinde yeni bir arayışla, yeni bir yutkunmayla, yeni bir sözleme ihtiyacı tıslayan…" denildi.
 


Selma Gürbüz kimdir?
1960 yılında İstanbul'da doğan Selma Gürbüz, sanat eğitimin 1980 yılında İngiltere'deki Exeter College of Art Design'da başladı. 1984 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezun oldu. Paris, Roma, Buenos Aires ve Barselona olmak üzere üzere, Japonya'nın farklılaştırmada sergiye giren Gürbüz'ün yapıtları, Londra'daki British Museum, Paris'teki Galerie Maeght Koleksiyonu, İstanbul Modern, Ankara Resim Heykel Müzesi gibi farklı koleksiyonlarda bulunuyor. İstanbul Modern Şef Küratörü Öykü Özsoy'un küratörlüğünde üstlendiği oğlu sergisi "Selma Gürbüz: Dünya Diye Bir Yer" sergisi 30 Haziran 2021'e kadar görülebilir.