BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

6 yaşında evlendirilen kızın babası Yusuf Ziya Gümüşel ve eski eşi Kadir İstekli son dakika haberi

İSTANBUL Hiranur Vakfı Kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel ile damadı Kadir İstekli hakkında son dakika haberi var. 6 yaşında kızını evlendiren Yusuf Ziya Gümüşel ve eski eşi Kadir İstekli dün polise teslim olmuştu. Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli bugün çıkarıldığı mahkemede tutuklandı Kadir İstekli 67 yıl 10 ay, baba Yusuf Ziya Gümüşel'de 22 yıl hapis istemiyle yargılanacak.

Abone ol

İSTANBUL'da 6 yaşında evlendirilmesinin ardından yıllarca tecavüz ve şiddete uğradığını belirterek hukuk mücadelesi başlatan H.K.G. davasında son dakika gelişme yaşandı. 

Hiranur Vakfı'nın yöneticisi Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızı H.K.G'yi 29 yaşındaki Kadir İstekli ile evlendirmesine ilişkin davada; Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel teslim olmuştu

6 yaşındaki H.K.G ile 29 yaşındayken evlendiği iddia edilen eski eşi Kadir İstekli

Haklarında tutuklama kararı çıkarılan Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli dün akşam polise teslim olmuştu. Kararın ardından gözaltına alınan Kadir İstekli ve baba Yusuf Ziya Gümüşel emniyet işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Kadir İstekli 67 yıl 10 ay, baba Yusuf Ziya Gümüşel'de 22 yıl hapis istemiyle yargılanacak.

Kızını 6 yaşında müridi olan Kadir İstekli ile evlendirdiği iddia edilen Yusuf Ziya Gümüşel (öndeki ortada) ve Kadir İstekli (arkada ortada)

Aile Bakanlığı tutuklama istemişti

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının, müşteki Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve müşteki H.K.G'nin avukatlarının sanıklarla ilgili tutuklama taleplerini değerlendirmiş ve kararını şöyle duyurmuştu:

-Mahkeme heyeti, sanıklar Kadir İstekli ile Yusuf Ziya Gümüşel'in "üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, atılı suçun CMK'nın 100/3. maddesinde gösterilen katalog suçlardan olması, CD çözümünü içerir bilirkişi raporu, bu suç için yasada öngörülen alt ve üst sınırları ile bu nedenle oluşan kaçma şüphesi, mevcut delil durumu" nedeniyle ayrı ayrı tutuklanmalarına yönelik haklarında yakalama emri çıkartılmasına oy birliğiyle hükmetti.

Heyet, ayrıca müştekinin (H.K.G.'nin) ruh sağlığının bozulup bozulmadığının tespiti için rapor aldırılmasına karar verdi.

Ne olmuştu?

İstanbul'da küçük yaşta kız çocuğuna cinsel istismarda bulunulduğu iddiası üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma sonucunda hazırlanan ve Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, sanık Kadir İ'nin "nitelikli cinsel saldırı" ve "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçlarından 30 yıldan az olmamak üzere, diğer sanıklar Yusuf Ziya G. ve Fatıma G'nin de "çocuğun nitelikli cinsel istismarına iştirak" suçundan 18 yıldan az olmamak üzere hapisle cezalandırılması istenmişti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanı sıfatıyla, 6 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismarına yönelik iddialarla ilgili 2012'de hukuka aykırı olarak kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verdiği iddia edilen cumhuriyet savcısı hakkında HSK'ye inceleme izni vermişti.

Bunun üzerine savcı hakkında HSK Birinci Dairesince inceleme başlatılmış ve müfettiş görevlendirilmişti.

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 22 Mayıs 2023 olarak belirlenen duruşma tarihinin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının talebi üzerine 30 Ocak 2023'te yapılmasına karar vermişti.

Mahkeme, talepler üzerine sanıklar Kadir İ. ile Yusuf Ziya G. hakkında "üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, atılı suçun CMK'nın 100/3. maddesinde gösterilen katalog suçlardan olması, CD çözümünü içerir bilirkişi raporu, bu suç için yasada öngörülen alt ve üst sınırlar, kaçma şüphesi ve mevcut delil durumu" nedeniyle ayrı ayrı tutuklanmalarına yönelik haklarında yakalama emri çıkartılmasına oy birliğiyle hükmetmişti.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
6 yaşında Kadir İstekli ile evlendirilen kız HKG şu an nerede ne iş yapıyor bomba bilgiler ortaya çıktı
Foto Galeri 6 yaşında Kadir İstekli ile evlendirilen kız HKG şu an nerede ne iş yapıyor bomba bilgiler ortaya çıktı Galeriye Gözat