BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,82
ALTIN 2.442,11
HABER /  POLİTİKA

23 Nisan'da 4 gün sokağa çıkma yasağı mı ilan edilecek? İşte cevabı

Koronavirüs nedeniyle 23 Nisan 2020'den itibaren 4 gün süreyle sokağa çıkma yasağı ilan edilip edilmeyeceği dakikalar sonra belli olacak. Kabine Toplantısı video konferans şeklinde 15.12'de başladı. Toplantıdan çıkacak kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ulusa Sesleniş'le açıklayacak.

Abone ol

Türkiye günlerdir 23 Nisan'da 4 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilip edilmeyeceğini tartışıyor. 4 günlük yasak iddiasının gerçek mi yoksa senaryo mu olduğunu saatler belki de dakikalar sonra tüm Türkiye öğrenecek. Kabine Toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında video konferans şeklindeki başladı. Toplantıda koronavirüse karşı önlemler ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı’na yönelik üç farklı yasak formülü masaya yatırılıyor. Erdoğan, alınan kararları toplantı sonrası 'Ulusa Sesleniş' konuşmasıyla açıklayacak.

4 günlük sokağa çıkma yasağı: 23 - 24 - 25 - 26 Nisan'da yasak

Kabine toplantısında 23 Nisan kutlamalarına yönelik üç farklı formül ele alınacak. Toplantıda ilk olarak 23-24-25-26 Nisan’ı kapsayan dört günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi önerisi tartışılacak. Ancak bir süre önce gündeme gelen bu formüle Ramazan ayı öncesine denk geldiği için marketlerde yığılmaya yol açabileceği gerekçesiyle sıcak bakılmıyor.

Her yer kapansın! Sadece marketler açık kalsın

İkinci formül ise 23-24 Nisan’da dışarıdaki yoğunluğun artmaması için sadece marketlerin açık kalması ve diğer işyerlerinin tamamının kapalı olmasına dönük öneri olacak. Yine formüle göre, 25-26 Nisan’da 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta son iki haftadır uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasağının devam etmesi öngörülüyor.

Ya da sadece 23 Nisan'da tatil yapıp hafta sonu sokağa çıkma yasağı

Kabinede gündeme gelecek üçüncü formül ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda tatil olması, 24 Nisan cuma günü işyerlerinin normal mesai yapması. Hafta sonu 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta sokağa çıkma yasağı uygulanması.

Erdoğan Ulusa sesleniş konuşması yapacak

Son karar Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu’nun. Kabine toplantısının ardından Erdoğan Ulusa Sesleniş konuşması yapacak ve yasakla ilgili kararı duyuracak...

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Coronavirüs vaka sayısında Türkiye için bir iyi bir kötü haber
Foto Galeri Coronavirüs vaka sayısında Türkiye için bir iyi bir kötü haber Galeriye Gözat