BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.440,43
HABER /  DÜNYA

Trump'ın Hilal Kaplan'a söyledikleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı güldürdü

Beyaz Saray'daki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi sonrası gerçekleştirdikleri basın toplantısında ABD Başkanı Donald Trump'ın Hilal Kaplan'ın sorusuna verdiği tepki gülüşmelere sebep oldu.

Abone ol

ABD Başkanı Trump ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortak basın toplantısında ilginç anlar yaşandı. O anlardan biri Trump ve Sabah Gazetesi köşe yazarı Hilal Kaplan arasında geçti. Trump, "Sadece dost canlısı gazeteciler, onlardan çok fazla yok zaten" diyerek soru alacaklarını belirtip, Erdoğan'dan birini seçmesini istedi. Cumhurbaşkanı'nın tercihi de Hilal Kaplan oldu.

Hilal Kaplan'ın gündeme oturan sorusu

Hilal Kaplan, Donald Trump'a Mazlum Kobani'ye ilişkin bir soru yöneltti. Kaplan sorusunun önüne kısa bir analiz sıkıştırıp şunları söyledi:

-Obama'nın kusurlu dış politikasını devraldınız. Bu kusurlardan birisi ABD'yi terörist gruplarla ortak ettirmekti. PKK ve Suriye'de YPG... Siz bunun ABD ilişkilerine verdiği hasarı düzeltmeye çalışıyorsunuz. Ancak siz aynı zamanda YPG'nin sözde liderini Beyaz Saray'a davet ettiniz. İsmi Mazlum Kobani. Bu kişi Türkiye'de en az 18 terörist saldırıdan sorumlu. Bu saldırılarda 184 askerin ve 48 sivilin ölümüne sebep oldu. Bugünkü toplantıdan sonra hala onu Beyaz Saray'a çağırmayı düşünüyor musunuz? Ki böyle bir şey gücendirici ve onur kırıcı. 

Donald Trump'ın yanıtı

Hilal Kaplan'ın sorusu bittiğinde Donald Trump bir an duraksadı. Ardından da Hilal Kaplan'a Mazlum Kobani sorusuna ilişkin şunları söyledi:

"Gazeteci olduğuna emin misin? Türkiye hükümeti için çalışıyor olmayasın bu sorudan sonra

ABD Başkanı Donald Trump'ın Hilal Kaplan için yaptığı bu yorum, iki liderin gülüşmesine sebep oldu.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
ABD Başkanı Trump Başkan Erdoğan'ı böyle karşıladı
Foto Galeri ABD Başkanı Trump Başkan Erdoğan'ı böyle karşıladı Galeriye Gözat