BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,09
ALTIN 2.325,61
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Selahattin Demirtaş'ın savunmasında Kemal Kılıçdaroğlu detayı

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yargılandığı davanın duruşması Ankara Sincan Cezaevi Kampüsü'nde görüldü. Demirtaş'ın ifadesinde Kılıçdaroğlu'na saldırı detayı göze çarptı.

Abone ol

HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu yargılandığı davanın duruşması Sincan Cezaevi Kampüsü’nde devam ediyor.

Demirtaş bugünkü duruşmaya da Edirne Cezaevinden SEGBİS aracılığıyla bağlandı.

Hakkında oluşturulan terör iddianamesine ilişkin sanunmasını veren Demirtaş,  şehit cenazesinde saldırıya uğrayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu örneğini vermesi dikkat çekti.

Demirtaş konu hakkında şu ifadeleri kullandı;

"Kılıçdaroğlu'na yumruk atan adamın elinin öpülerek fotoğraflarının ve videolarının çekilmesi, 'milli kahraman' denilerek paylaşılması hakkında bir işlem yapılacak mı? Suçu ve suçluyu övme var mıdır orada?

"Tamamı da hükümetin bilgisi, desteği ve onayıyla gerçekleşti"

Öte yandan Selahattin Demirtaş, "Beni, 'Sayın Öcalan' dediğim için yargılıyorsunuz ama devletin sahil güvenlik güçleri, partimin heyetini 23 defa Marmara'daki İmralı Adası'na götürdü. Bunların sekizinde bizzat ben vardım. Defalarca Kandil'de KCK üst yönetimiyle görüşmeye gittik. Tamamı da hükümetin bilgisi, desteği ve onayıyla gerçekleşti" diye konuştu.

Demirtaş'ın savunması Twitter hesabından yapılan ilgili açıklama şöyle:

BU FOTO GALERİYE BAKIN
5 yaşındaki çocukla ilgili yeni gelişme! 2 saat süreyle cinsel istismara uğramış
Foto Galeri 5 yaşındaki çocukla ilgili yeni gelişme! 2 saat süreyle cinsel istismara uğramış Galeriye Gözat