BIST 9.764
DOLAR 32,56
EURO 35,01
ALTIN 2.435,51
HABER /  GÜNCEL

Nagehan Alçı: Yaka paça havalimanından ifade için mahkemeye götürülmek yok

"Adalet Bakanlığı yeni uygulamaya başlayacakmış" ifadelerini kullanan HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, "yaka paça havalimanından ifade için mahkemeye götürülmek yok" diye yazdı.

Abone ol

HaberTürk yazarı Alçı, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün İnsan Hakları Eylem Planı çerçevesinde gazeteci ve akademisyenlerle bir araya geldiği toplantıyla ilgili dikkat çeken detayları yazdı.

Havaalanında 24 saat savcı ve hakim bulunacak

Nagehan Alçı, "Adalet Bakanı Gül ile 5 saat" başlığıyla yayınlanan yazısında şunları kaydetti: Mesela İstanbul Havalimanı ile başlayacak, sonrasında diğer havalimanlarına da yayılacak bir uygulama üzerinde çalışılıyormuş.

Buna göre alanda 24 saat savcı ve hakim bulunacak, haklarında bir ifade eksikliği vs’den kaynaklanan yakalama kararı olan ve yurtdışına çıkış engeli bulunanlara yönelik orada hizmet verecekmiş.

Yaka paça havalimanından ifade için mahkemeye götürülmek yok.

"Sorun çözülürse aynı gün yolculuk yapabilecekler"

Nagehan Alçı, yazısına şöyle devam etti: Böylece ifade vermediği için ya da bir savcı ile hakim karşısına çıktığında çözülecek hukuki bir engeli bulunduğu için seyahatini ertelemek zorunda kalmayacak yolcular. İstanbul Havalimanında yargı karşısına çıkıp, sorun çözülürse aynı gün yolculuk yapabilecekler. Yaka paça havalimanından ifade için mahkemeye götürülmek yok.

Tüm yazarlar sayfasına geçiş yapmak için linki tıklayınız...

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Hakan Şükür'den 9 yıl sonra olay yaratan itiraflar! Baskı yaptılar pişmanım
Foto Galeri Hakan Şükür'den 9 yıl sonra olay yaratan itiraflar! Baskı yaptılar pişmanım Galeriye Gözat