BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,68
HABER /  POLİTİKA

Kobani olayları dosyası! Operasyonun neden yapıldığı ortaya çıktı

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı Kobani olayları soruşturması 17 HDP'li ismin tutuklanmasıyla sonuçlandı. Terör örgütünün sözde yöneticileriyle "fikir ve eylem birliği" ifadeleri dikkat çekti.

Abone ol

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 20 şüpheliden 17’si tutuklanmış, 3'ü yurt dışı yasağı konularak serbest bırakılmıştı. Savcılığın , HDP’li eski vekiller ve yöneticilerin de aralarında olduğu 20 kişi hakkında terör örgütü PKK’nın sözde yöneticileriyle fikir ve eylem birliği içinde hareket ettikleri iddiasıyla tutuklama talebinde bulunduğu öğrenildi.

Soruşturma dosyasında  mevcut araştırma ve tespit tutanakları, olay görüntüleri, müşteki ve tanık ifadeleri de yer aldı.

"Fikir ve eylem birliği"

Savcılık şüpheliler hakkında, “Terör amaçlı fiillerin işlenmesi için terör örgütü PKK’nın sözde yöneticileri ile 6-8 Ekim olaylarının başlamasından önce ve işlenmesi sırasında fikir ve eylem birliği içerisinde bulundukları, aynı kast ve iradeyi taşıdıkları, sözde örgüt yöneticilerinin talimatları doğrultusunda suça konu fiillerin işleneceğini bilerek ve isteyerek açıklamalar yaptıkları, yapılan bu açıklamalar sonucunda suça konu eylemlerin gerçekleştiği” tespitleriyle tutuklama talep etti.  Savcılık şüphelilerin atılı suçları işlediklerine dair haklarında kuvvetli suç şüphesinin mevcut olduğuna yer verdi.

"Örgütün korkutucu gücünden yararlanarak yağma, cebire azmettirme"

Şüpheliler hakkında “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozma, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürmeye teşebbüs, var olan veya var sayılan suç örgütlerinin oluşturdukları korkutucu güçten yararlanılarak, yol kesmek suretiyle suç örgütüne yarar sağlamak maksadıyla gece vakti silahla birden fazla kişi ile yağma, cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma eylemlerine azmettirme” suçlamalarıyla soruşturma yürütüldüğü öğrenildi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
2020 model sıfır otomobil fiyatları açıklandı İşte en ucuz modeller
Foto Galeri 2020 model sıfır otomobil fiyatları açıklandı İşte en ucuz modeller Galeriye Gözat