BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.247,21
HABER /  SAĞLIK

İtalya ve İspanya'ya korona yardımı askeri uçakla gönderiliyor Erdoğan talimat vermişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, yeni koronavirüs (COVID-19) ile mücadele kapsamında TSK'a ait fabrika ve dikimevlerinde yerli ve milli imkânlarla üretilen; çeşitli tipte maske, tulum ve anti-bakteriyel sıvıdan oluşan sağlık malzemeleri, İtalya ve İspanya’ya Etimesgut Askeri Havalanından TSK'ya ait uçak ile gönderiliyor.

Abone ol

Milli Savunma Bakanlığına ait fabrika ve dikim evlerinde yerli ve milli imkânlarla üretilen; çeşitli tipte maske, tulum ve anti-bakteriyel sıvıdan oluşan sağlık malzemeleri, COVID-19 ile mücadele kapsamında, virüsün en çok vurduğu iki ülke İtalya ve İspanya’ya Etimesgut Askeri Havalanından gönderiliyor. Talimatı Cumhurbaşkanı Erdoğan vermişti.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada,  şunlar kaydedildi; 

"Sn.Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, MSB'ye ait fabrika ve dikimevlerinde yerli ve milli imkânlarla üretilen; çeşitli tipte maske, tulum ve anti-bakteriyel sıvıdan oluşan sağlık malzemeleri, COVID-19 ile mücadele kapsamında İtalya ve İspanya’ya TSK'ya ait uçak ile gönderilecek."

Yardım malzemelerini iki ülkeye ulaştıracak olan uçak, Etimesgut Askeri Havaalanı'ndan saat 09.00 sıralarında havalandı.  

BU FOTO GALERİYE BAKIN
İspanya ve İtalya'ya gönderilen korona yardımı sandıklarında dikkat çeken Mevlana notu
Foto Galeri İspanya ve İtalya'ya gönderilen korona yardımı sandıklarında dikkat çeken Mevlana notu Galeriye Gözat