BIST 9.058
DOLAR 32,31
EURO 35,14
ALTIN 2.294,51
HABER /  POLİTİKA

Kılıçdaroğlu yardım kampanyası için bakın ne dedi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koronavirüse karşı başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası'na ilişkin "Kurumlar ve şahıslar tarafından yapılacak bağışların tamamı hem de geriye dönük olarak vergiden düşürülecek. Böylece, fatura yine garibana çıkacak" dedi.

Abone ol

Koronavirüsle mücadele kapsamında hükümetin başlattığı yardım kampanyası muhalefetle iktidarı bir kez daha karşı karşıya getirdi. 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koronavirüse karşı başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası'na ilişkin ilk kez konuştu.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk'e kampanyayı değerlendiren Kılıçdaroğlu "Kurumlar ve şahıslar tarafından yapılacak bağışların tamamı hem de geriye dönük olarak vergiden düşürülecek. Böylece, fatura yine garibana çıkacak" dedi.

Kılıçdaroğlu, yardım kampanyasına makbuz karşılığı yapılan ayni ve nakdi yardımların tamamının şirketler tarafından vergi matrahından düşüldüğünü ifade ederek şunları söyledi;

"Aynı şekilde kanunun 6. maddesine göre patronların şirketleri ya da kendi adlarına yaptıkları bağışlar da vergiden düşecek. Örneğin A şirketi bağışta bulundu. Şirket bunu vergiden düşecek. Şirket sahibi kendi adına yatırdıysa o da vergiden düşecek"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanının yardım kampanyasıyla ilgili olarak hafta içinde kapsamlı açıklamalar yapacağını da duyurdu.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Dünya genelinde koronavirüsten ölenlerin sayısı 40 bini aştı
Foto Galeri Dünya genelinde koronavirüsten ölenlerin sayısı 40 bini aştı Galeriye Gözat