BIST 8.753
DOLAR 32,34
EURO 35,18
ALTIN 2.240,39

Fatih Terim nereli eşi Fulya Terim kimdir?

ADANA doğumlu olan Fatih Terim, 1953 yılında fakir bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelir. Fatih Terim, 1982 yılından bu yana Fulya Terim ile evli.

Fatih Terim 4 Eylül 1953 yılı Adana doğumlu Türkiye'de "İmparator", İtalya'da "Grande" lâkaplı Türk teknik direktör ve defans mevkiinde oynamış eski milli futbolcudur. Babası Kıbrıs Türkü olan Terim 4 Eylül 1953 yılında Gökseliye'de dünyaya geldi.

Galatasaray formasıyla 327 maç oynadı
Futbola Ceyhanspor'da başladı. Türkiye 2. Ligi'nde şampiyon olarak 1.Lige geçen Adana Demirspor'da sergilediği oyun ile herkesin ilgisini üzerine çekti ve bir sonraki sezon Galatasaray'a transfer oldu. 1985'te futbola veda edene kadar Galatasaray'da futbol oynayan Terim Galatasaray'da takım kaptanlığını da üstlendi. Galatasaray'daki oyunculuk kariyeri boyunca yürüttüğü kaptanlığı sayesinde tüm zamanların en sevilen Galatasaray oyuncularından biri haline geldi. Galatasaray formasıyla 327 maç oynadı. Galatasaray'da oynadığı dönemlerde ligde şampiyonluk sevinci yaşayamadı.

Türkiye’de İmparator, İtalya’da grande
Geçmişten günümüze Ankaragücü, Göztepe, Galatasaray, Fiorentina, Milan ve Türkiye A Milli Takım Teknik Direktörü olarak görev yapan Fatih Terim Türkiye’de İmparator, İtalya’da ise Grande lakabı ile anılmıştır.

1982 yılında Fulya Terim ile evlendi
Fatih Terim 1982 yılında Fulya Terim ile evlenerek Merve ve Buse isminde iki kız çocuğu olmuştur.



Sayısız kupalar kazandı

A Milli Takım'da ve Galatasaray'da sayısız başarılar ve şampiyonluklar elde eden Fatih Terim, İtalya'da AC Milan ve Fiorentina takımlarını çalıştırdı. Fatih Terim, son dönemde A Milli Takım ve Galatasaray arasında mekik dokudu. 

Prim krizi çok konuşuldu
Fatih Terim, 2016 yılındaki Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yaşanılan prim krizi ile medyada günlerce haber konusu oldu. Fatih Terim, Arda Turan olmak üzere Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Gökhan Gönül ve Caner Erkin gibi tecrübeli isimleri takımdan kesti.



Selahattin Aydoğdu ile kavga etti

Fatih Terim ile kebapçı Selahattin Aydoğdu 2017 yılında Çeşme Alaçatı'da kavga etti. Bu kavga Fatih Terim'in Milli Takımdaki görevinin sona ermesine neden olmuştu.

Fatih Terim'in Fulya Terim ile olan evliliğinden iki kızı bulunmaktadır. Buse ve Merve Terim, ikisi de evli çocukları var.