BIST 9.791
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.435,39

Fatih Mehmet Maçoğlu kimdir eşi çocukları

Komünist başkan olarak tanınan Fatih Mehmet Maçoğlu 31 Mart seçimlerinde Tunceli belediye başkanı seçildi. Fatih Mehmet Maçoğlu'nun eşinin ismi Gülistan ve 2 çocukları var.

Fatih Mehmet Maçoğlu 20 Aralık 1968 doğumlu. Türkiye'nin ilk TKP'li belediye başkanı olan Fatih Mehmet Maçoğlu'nun asıl mesleği laborantlık. Tunceli'ye bağlı Çemberlitaş köyü doğumlu olan Fatih Mehmet Maçoğlu, ilköğrenimini Ovacık YİBO'da, orta öğrenimini Bingöl Sağlık Meslek Lisesinde tamamladı.


Meslek yaşamına 1989 'da Konya'nın Bozkır ilçesinde sağlık memuru olarak başladı. 1992 ile 2007 yılları arasında Tunceli'nin Pertek ilçesinde görev yaptı. 2007 yılından 2014 yılına kadar Tunceli Devlet Hastanesi'nin Acil Servis bölümünde Sağlık Memuru olarak çalıştı.

2014 seçimleri ile Ovacık Belediye Başkanı oldu. 31 Mart 2019 seçimlerinde Tunceli Belediye Başkanı seçildi. 

Fatih Mehmet Maçoğlu'nun eşi ve çocukları

Evli olan Fatih Mehmet Maçoğlu'nun eşinin ismi Gülistan Maçoğlu. Çiftin 2 çocukları var.

Gülistan Maçoğlu ise eşiyle gurur duyuyor, çok iyi bir baba ve eş olduğunu söyleyen Gülistan Maçoğlu verdiği bir röportajda eşi hakkında şunları şöylemişti; 
-"Evinde eşine ev işlerinde yardım eden, sevecen bir baba olarak çocuklarıyla çok ilgili, dışarıda gençlerle, halkla yakın ilgi kurar, ayrım yapmaz. Benim gibi sosyalist biridir" .

Fatih Mehmet Maçoğlu'nu Ovacık'tan Tunceli Belediye Başkanlığına taşıyan icraatları oldu. Ovacık'ta ulaşımı ücretsiz yapan Maçoğlu, nohut ve bal üreterek ilçedeki tüm öğrencilere burs sağladı. Sıradışı profili ile dikkat çeken Maçoğlu, Tunceli Belediye Başkanı olunca ilk iş olarak makam aracını gelin aracı olarak tahsis etti.  

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Foto Galeri TKP'li Fatih Mehmet Maçoğlu kimdir eşi Gülistan Maçoğlu ev hallerini anlattı Galeriye Gözat