BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

Bekir Pakdemirli nereli eşi kimdir?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli eski bakanlardan Ekrem Pakdemirli'nin oğlu. Bekir Pakdemirli'nin eşinin ismi Ahu Pakdemirli. İşte Bekir Pakdemirli ve ailesi hakkında merak edilenler.

Bekir Pakdemirli, 1973 yılında İzmir’de dünyaya geldi. Merhum Türk siyasetçi Ekrem Pakdemirli‘nin oğlu olan Dr. Bekir Pakdemirli, Bilkent üniversitesi İşletme Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra, Başkent Üniversitesi’nde işletme yüksek lisansı, Celal Bayar Üniversitesi İktisat Bölümü’nde doktora çalışmalarını yürüttü.

Bekir Pakdemirli,  Gıda, tarım, hayvancılık, teknoloji ve otomotiv alanında serbest girişimcilik yaptı. Çeşitli şirketlerin kuruluşunda ve yönetiminde bulundu. Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan bir firmada ve halka açık bir gıda firmasında Genel Müdürlük görevlerini üstlendi.
Uluslararası bir gıda şirketindeki üst düzey yöneticilik görevinin ardından, yine aynı şirkette danışmanlık yaptı.

Kanada merkezli küresel McCain Food şirketinin Ortadoğu danışmanlığını yapan Bekir Pakdemirli, Turkcell, Albaraka Türk Katılım Bankası ve BİM A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyeliklerinde bulundu. 

Deniz kaptanlığı, pilotluk ve amatör telsizcilik hobileri olan Bekir Pakdemirli, İngilizce bilmektedir.

BEKİR PAKDEMİRLİ'NİN EŞİ KİM? Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dr. Ahu Pakdemirli ile evlidir. Çiftin 4 çocuğu bulunuyor. 

Babası ve kardeşi kimdir? 
Bakan Bekir Pakdemirli eski siyasetçilerden Ekrem Pakdemirli'dir. Bekir Pakdemirli'nin ağabeyi Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'nin FETÖ'den tutuklu. KHK ile ihraç edilen Mehmet Pakdemirli, Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nin rektörüydü. Mehmet Pakdemirli, "Silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçundan 10 Ağustos 2016 tarihinden bu yana tutuklu bulunuyor. 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Foto Galeri Bakan Bekir Pakdemirli Haluk Levent'le birlikte fidan dikti Galeriye Gözat