BIST 8.739
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.236,02

Kerem Kınık nereli eşi Hatice Öztürk ve çocukları kimdir

Türk Kızılay'ının Genel Başkanı Kerem Kınık aslen Malatyalıdır. Asıl mesleği doktorluk olan Kınık, Kızılay'dan maaş almamasıyla biliniyor. İşte Kerem Kınık'ın bilinmeyenleri.

Kerem Kınık, 1970 yılında Malatya'nın Hekimhan ilçesinde doğmuştur. İstanbul'da Kanlıca, Bebek ve Paşabahçe’de ilk ve orta öğrenimini tamamlayan Kınık, 1993'te İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olmuştur.

Kerem Kınık, 1995 yılına kadar Amasya'da Sağlık Ocağı Sorumlu Hekimi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Dairesi’nde Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. Ardından İstanbul 10. dönem İl Genel Meclisinde meclis üyesi ve sağlık komisyonu başkanı olarak görev yaptı.

İngiltere eğitimi
Avrupa Birliği Bölgeler Asamblesi Sağlık ve Sosyal Politikalar Komisyonunda İstanbul’u temsil etti. Çeşitli Sivil Toplum ve İnsani Yardım Kuruluşlarında yöneticilik yaptı. İngiltere’de Portsmouth Üniversitesinde Stratejik Bilgi Teknolojileri Yönetimi eğitimi aldı.

kerem kınık

Doktora çalışmaları
Profesyonel iş hayatında ulusal ve uluslararası teknoloji firmalarında Genel Müdürlük görevi yapan Kerem Kınık, Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi'nde Afet Tıbbı alanında da doktora çalışmaları yürütmektedir.

2013 yılında “Yeryüzü Doktorları Derneği” başkanlığına seçilmiştir. 14 Aralık 2015 tarihinde derneğin Olağanüstü Genel Kurulu toplantısında yapılan seçimde görevini Dr. Yahyahan Güney’e devretmiştir.

Türk Kızılayı görevi
2015 yılında Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcılığına getirildi. 4 Nisan 2016 tarihinde Türk Kızılayı Olağan Genel Kurulu’nda Genel Başkanlığa seçilmiştir.

kerem kınık

Eşi ve çocukları
İngilizce ve orta seviyede Arapça bilen Kerem Kınık, Dr. Hatice Öztürk Kınık ile evlidir. Muhammed Furkan, Abdullah Harun ve Fatıma Zehra isimlerinde üç çocuğu vardır.