BIST 8.905
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.240,56

Cem Uzan aslen nereli ilk eşi ve son karısı kimdir çocukları

Türkiye'nin en zengin ailelerinden birine mensupken yurt dışına kaçmak durumunda kalan Cem Uzan aslen nereli, eşi ve çocukları kimdir? İşte Cem Uzan'ın biyografisi;

Cem Uzan'ın tam ismi Cem Cengiz Uzan'dır. 26 Aralık 1960 doğumlu olan Cem Uzan, Adapazarı'ndan. Cem Uzan'ın ailesi Boşnak... Cem Uzan'ın babası işadamı Kemal Uzan annesi Melahat Uzan'dır. Hakan Uzan adında bir erkek kardeşi var.

Liseyi İstanbul Alman Lisesi'nde tamamlayan Cem Uzan, Amerika Birleşik Devletleri'nde Pepperdine Üniversitesi’nde işletme alanında lisans eğitimi aldı. Almanca, Fransızca ve İngilizce’yi ana dili gibi konuşabilmektedir.

Genç Parti ile siyasete atılmayı deneyen Cem Uzan barajı geçemeyince kendini soruşturmaların ortasında buldu.

Genç Parti, 2002 Türkiye genel seçimlerinde %7.25, 2007 Türkiye genel seçimlerinde ise %3.03 oy aldı. 

Star gazetesi, Star TV ve Kral TV ile o dönem ismi Telsim olan telekomünikasyon şirketinin sahibiydi. Aile şirketlerine 2004 yılında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından el konulunca Cem Uzan yurt dışına kaçtı.  2. Ergenekon iddianâmesinde, Şener Eruygur'u askerî darbeye teşvik etmekle suçlanan Cem Uzan, siyâsî sığınma talebini kabul eden Fransa'da hayatını sürdürmektedir.

Cem Uzan'ın eşi ve çocukları

Üç kez evlenen Cem Uzan ilk evliliğini Feyyaz Berker'in kızı Şebnem Berker'le yaptı. Uzan'ın bu evlilikten Sinan Kemal ve Dilara Gizem adlarında 2 çocuğu var.

İkinci evliliğini Renç Koçibey'in kızı Alara Zeynep Koçibey'le yapan Cem Uzan, bu evliğinden de Emre Renç ve Yasemin Paris isminde 2 çocuk sahibi oldu. Cem Uzan'ın son eşi ise sürgünde olduğu Fransa'da hayatına girdi.

Takı tasarımcısı sevgilisi Fanny Blanchelande ile evlenen Cem Uzan, sıkı bir Galatasaray taraftarı olmasıyla biliniyor. 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Foto Galeri Cem Uzan'ın son hali şaşırttı! Eşi ve çocuklarına bakın! Galeriye Gözat