BIST 8.972
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.282,26
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu seçim bir varlık seçimidir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin Millet Bahçesi'nde düzenlenen mitinginde açıklamalarda bulundu. "Bu seçim bir varlık seçimidir" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu seçimde ülkeyi teröristlere bırakmayacağız. Bay bay Kemal'in PKK'lı dostları varsa, bizim de milletimiz var" ifadelerini kullandı.

Abone ol

Mersin'de coşkulu bir kalabalıkla karşılanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Mersin’in resmi rakamları ise hamdolsun 80 bin. Demek ki gümbür gümbür sandığa gidiyoruz" dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları:

Biz Mersin'i çok seviyoruz. 14 Mayıs'ta bu sevdamızı tavan yaptıracağız. Bu ne güzellik? Hortum felaketi sebebiyle Anamurlu kardeşlerime geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Muz seraları zarar gören vatandaşlarımız müsterih olsun, devletimiz yanındadır. Hasar tespitin ardından gereken destek verilecek. Bu alana çok geldim bu alanda çok mitinglerimiz çok oldu. Mersin'i sevmemek mümkün mü? Ne mümkün. Ülkemizin tarihi bir seçimi öncesinde kalktık bizi bekleyen onca şehir arasından Mersin'i seçtik. Buraya Kayseri'den geliyorum. Katılım 135 bindi. Mersin'in de resmi rakamlarını aldım Hamdolsun 80 bin. Demek ki gümbür gümbür sandığa gidiyoruz. Yalnız kendimiz değil, eşi dostu da sandığa getireceğiz. Bu varlık seçimidir. Bu seçimde ülkeyi teröristlere bırakmayacağız. Bay bay Kemal'in PKK'lı dostları varsa bizim de milletimiz var milletimiz. Ben buradan Mersin'in komşuları Karaman'a, Niğde'ye, Kıbrıs'a da selamlarımı gönderiyorum. En kısa sürede bu şehirleri ziyaret edip haset gidereceğiz. Salı günü de Adana'da olacağız.

Mersin'e daha önce gelecektim. Akkuya'daki nükleer santralin yakıt çubuklarının teslim törenine katılacak, hem de burada sizlerle hasret giderecektim. O günlerde biraz rahatsızlığım oldu. Akkuyu programını canlı bağlantıyla gerçekleştirmek zorunda kaldım. Tabii Mersin'in ülkemizin sanayisinde ticaretinde ve tarımda ayrı bir yeri var. Her şeyden önemli insan zenginliğini barındırması sebebiyle kalbimizde ayrı yeri ver. Bizim dinimizde ayrım yok. Biz Mersin'i Sunni'siyle, Alevisi ile seviyoruz. Mersin tüm bu değerleriyle tarihten bugüne bugünden geleceğe köprü kuruyor köprü. Mersin'i görüp başı dönmeyen yoktur. Mersin'in önünde kendisi ve ülkesi için yeni bir fırsat var. Bu fırsat 14 Mayıs seçimleridir.

"Aile kurumuna leke sürmeyiz"

Birileri Mersinlinin iradesini çantada keklik görüyor. Mersinliyi kurşun asker sanıyor. Bizim zenginlik olarak gördüğümüz farklılarını varlıklarının sermayesi haline getirenler, sizleri hiçe sayıyor. Halbuki biz Mersin'in vefasını iyi biliriz. Mersin'de hep icracı arkadaşlarımızı görevlendirmemizin sebebi de budur. Çünkü biz laf değil icraat peşindeyiz. Bu seçim birileri için bay bay Kemal'i cumhurbaşkanı yapma yanındaki partileri mutlu etme seçimi değildir. Bu seçim ülkemizde uzun süredir farklı görünümlerle defalarca denenip de bir türlü milletin sinesini bizim kararlığımızı aşamayan senaryoların bir kez daha devreye alınma teşebbüsüdür. Bölücü örgütün güdümündeki partinin bay bay Kemal'i destekleme sebebi budur. Kandil bay bay Kemal'i neden destekliyor? Kandil'den bu zat için yeni destek mesajının gelmesinin sebebi budur. HDP'lilerin başımıza en büyük Kemalci kesilmesinin sebebi budur. Ülkede ne kadar devlet-millet düşmanı LGBT'ci çeşitli görünümler altında yıkıcı faaliyet yürüten varsa sebebi budur. İyi Parti, HDP, CHP ve bunların yanındaki LGBT'ci. AK Parti'ye MHP'ye LGBT sokulamaz. Çünkü bizde aile kurumu kutsaldır. Aile kurumuna leke sürdürmeyiz.

"Bunlarda hizmet aşkı yok"

Koalisyon masası teslimiyet masasına dönüşmüş durumda. Belediyenin Mersin'e hizmeti var mı? Bunların tavrı çöp, çukur, çamur. Bunlarda belediyecilik budur. Bunlarda hizmet aşkı yok. Ben İstanbul'da Belediye Başkanlığı yaptım. Görevi CHP'den aldım. Haliç kokudan geçilmiyordu. Çamurdan İstanbul gibi şehrimizi kurtardık. Biz bu millete aşığız. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Şimdi bunlar, ellerine tutuşturulan senaryoda kendisine hangi rol verilmişse sahneye çıkıp oynuyor iniyor. Bunu da o kadar gönülsüz bir şekilde yapıyorlar ki, sakillik her yerlerinden akıyor. Bir cumhurbaşkanı yardımcılığı, bir iki bakanlık, üç beş vekillik uğruna ülke geleceğini emperyalistlerin sinsi emellerine peşkeş çekenleri bu millet unutmaz.

"Ev hanımlarımızı emekli edeceğiz"

Bunların çapı da işte bu kadar. Önlerine 5 keçi verin Toroslara yollayın, hepsini kaybedip akşama dönerler. Ellerine çapa verip tarlaya gönderseniz, akşama bir karış toprağı havalandırmadan dönerler. Çünkü bunlar sadece nasipsiz değil, aynı zamanda beceriksiz. Biri başında bulunduğu kurumu batırır, öteki kapısında geçmedik parti bırakmaz, beriki teröristin kolundan ayrılmaz, diğerlerini zaten saymıyorum. Onlar kaç ortak olduklarını artık bizim de sayamadığımız masanın etrafında siyasetçilik oynarken, biz Karadeniz gazını ülkemize getirerek yüzlerce milyar dolarlık kaynağı milletimizin hizmetini sunduk. Gabar'da ülkemizin en büyük petrol kaynağını bulduk. Yaklaşık 80 milyar dolarlık kaynağı da milletimizin emrine verdik. Mersin'deki Akkuyu Nükleer Santralimiz tüm üniteleri devreye girdiğinde Çukurova'nın ihtiyacını karşılayarak elektriği üreteceğiz. Konya'da panelini de kendimiz ürettiğimiz ülkemizin en büyük GES'ini kurduk. Türkiye'nin cebinden 100 milyar dolarlık enerji parası artık milletimizin emrinde olacak. Hani Londra'daki tefecilerden 'Borç para bulduk' diyor ya. İşte onların hayal bile edemeyeceği kaynağı milletimizin imkanınıza sunuyoruz. Aile ve Gençlik Bankası kurma sözümüz var. Bu bankanın finansmanı doğalgaz ve petrol kaynaklarından sağlanacak. Burada elde ettiğimizin belli bir oranını aile ve gençleri destekleyeceğiz. Ev hanımlarımızı emekli edeceğiz. Gençlerimize eğitimden istihdama her alan karşılıksız destek vereceğiz. Her haneden en az bir kişinin istihdam olmasını sağlayacağız. Sosyal yardımları yeniden düzenleyeceğiz. Bunlar LGBT ile aile yapımızı yıkmaya çalışırken, biz ailemi yapımızı güçlendireceğiz.

"Eser ve hizmet konusunda kimse elimize su dökemez"

Elbette bazılarınızın aklına bundan sonra ne yapacaksınız sorusu gelebilir? Bu çok haklı bir soru. Koalisyon masasının ülkemiz için kaide değer bir projesi olmadığını en iyi sizler biliyorsunuz. Eveleyip gevelediklerinin çoğu zaten yapılmış işler ya da hiç gerçekliği olmayan laflardır. Biliyorsunuz, geçtiğimiz seçimlerde belediyeleri kazandıkları yerde her çiftçiye bir traktör vaat ettiler. Traktörlerinizi almadınız. Niye biliyor musunuz? 'Biz çarpıcı olsun diye öyle yaptık' derler. Bunlarda çarpıcı olsun yalan serbest. Biz söylediğimiz şeyi yaptık, yapmayacağımız şeyi de söylemedik. Her şey bir yana eser ve hizmet konusunda kimse elimize su dökemez. Bu konuda rakip tanımıyoruz. 21 yılda bunu ortaya koyduk. Mersin'e yaptıklarımız ortada. Bunların yaptığı bir şey var mı? Biz yıllardır muhalefetle değil kendimizle yarışıyoruz. Evlatlarımıza bırakacağımız en büyük miras da bu olacak.