BIST 8.730
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.234,21
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Zirvesi'ndeki tarihi resti ilk kez anlattı

Muhalefetin üçlü muhtıraya yönelik eleştirilerine yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirvede rest çektiklerini söyleyerek "'Kabul etmezseniz imza atmayız' dedik, kabul ettiler. Böylelikle FETÖ bir terör örgütü olarak NATO kayıtlarına girdi" dedi.

Abone ol

Ankara'da geçmiş dönem belediye başkanları ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İspanya'nın başkenti Madrid'de gerçekleştirilen NATO Liderler Zirvesi öncesinde Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında imzalanan üçlü muhtırayla ilgili eleştirilere de yanıt verdi.

"FETÖ'cü alçaklarla fotoğraf vermek için sıraya girdiler"
Erdoğan, "NATO zirvesinde kimlerle neyi nasıl konuştuğumuzu herhalde takip ettiniz. On binlerce PKK, YPG, FETÖ teröristlerinin sınırlarımız dibinde beklediği dünyanın dört bir yanında saldırmak için sinsice hazırlık yaptığı, birilerinin de FETÖ'cü alçaklarla fotoğraf vermek için adeta sıraya girdiği, ellerini ovuşturduğu çok kritik bir dönemden geçiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Fetö bir terör örgütü olarak NATO kayıtlarına girdi"
Muhalefet partilerinin eleştirilerine yanıt veren Erdoğan, "Ana muhalefet, yavru muhalefet şimdi buradan size sesleniyorum: NATO'nun kayıtlarına PKK girmiştir. YPG girmiştir. Hepsinden öte FETÖ bir terör örgütü olarak girmiştir." şeklinde konuştu.

"Kırmızı çizgilerimizi söyledik"
Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugüne kadar sadece AB kayıtlarında olan PKK artık YPG, PYD ve FETÖ, NATO'nun kayıtlarına girmek suretiyle resmi kayıtlarda yerini almıştır. Biz gerek NATO Genel Sekreteri gerek diğer Cumhurbaşkanı ve Başbakana 'bizim kırmızı çizgimiz bunlar' dedik. Bu kayıtlara YPG, PYD, FETÖ girecek. Girmediği takdirde kusura bakmayın imzayı atmayız dedik. Bunu kabul etmek zorunda kaldılar.