BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.423,10
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan'da konuştu: Bu benim için farklı bir sürpriz oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile Kazakistan’ın başkenti Astana’da ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan'a birinci derece devlet nişanı verilmesi üzerine " Bugün burada çok ciddi bir sürprizle karşı karşıya kaldım. Nişan takdimi benim için farklı bir sürpriz oldu. Ben de şahsım, ailem ve milletim adına çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile Kazakistan’ın başkenti Astana’da ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan'a birinci derece devlet nişanı verilmesi üzerine "Bugün burada çok ciddi bir sürprizle karşı karşıya kaldım. Nişan takdimi benim için farklı bir sürpriz oldu" dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

Aziz kardeşim, saygıdeğer basın mensupları, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Sayın Tokayev'in davetine icabetle ata topraklarımız Kazakistan'da bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz.

Güncel ve uluslararası meseleler arasında fikir teatisinde bulunduk. 30 yıl geçti aradan, Kazakistan'ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerden bir tanesiyiz.

Kardeş Kazakistan'ın istikrarı, huzuru, egemenliği ve toprak bütünlüğünü desteklemeyi sürdüreceğiz. Dün olduğu gibi bugün de yan yanayız, birlikteyiz. Kasım ayındaki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hayırlara vesile olmasını diliyorum.

"Nişan takdimi benim için farklı bir sürpriz oldu"

Bugün burada çok ciddi bir sürprizle karşı karşıya kaldım. Nişan takdimi benim için farklı bir sürpriz oldu. Ben de şahsım, ailem ve milletim adına çok teşekkür ediyorum. 

Kazakistan'la altı anlaşma imzalandı

Türkiye ile Kazakistan arasında altı anlaşma imzalandı.

Akorda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki baş başa görüşmenin ardından Erdoğan ve Tokayev, Türkiye-Kazakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Dördüncü Toplantısı'na başkanlık etti. Toplantının ardından, Erdoğan ve Tokayev'in huzurunda, iki ülke arasındaki anlaşmaların imza törenine geçildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in huzurunda 6 anlaşma imzalandı.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile Kazakistan Başbakan Yardımcısı, Ticaret ve Entegrasyon Bakanı Serik Zhumangarin, "Kazakistan Cumhuriyeti Ticaret ve Entegrasyon Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı Arasında Teknik Düzenlemeler, Standardizasyon, Metroloji, Akreditasyon ve Uygunluk Değerlendirmesi Alanlarında İşbirliği Tesis Edilmesine Dair Mutabakat Zaptı"nı imzaladı.

Kazakistan ile Türkiye'nin ticaret hacminin 5 milyar dolar seviyesini geçen yıl aştığını ve orta vadede 10 milyar dolarlık hedef ilerlendiğini dile getiren Erdoğan, "Orta Koridor’un geliştirilmesi başta olmak üzere ulaştırma ve enerji alanında bağlantılarımızı kuvvetlendirmek için çalışmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.