BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.438,07
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Tahıl koridoru sözleşmesi uzadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ile Ukrayna arasında imzalanan Karadeniz tahıl koridoru ile ilgili 19 Mart'ta bitecek anlaşmanın süresinin uzatıldığını açıkladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Seddülbahir Kalesi ve Gelibolu–Eceabat Devlet Yolu Açılış Töreni'nde konuştu.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün daha önce saatler süren yolculuğu 6 dakikaya indirdiğini belirten Erdoğan, "bir yılda 2 milyona yakın araç kullandı." dedi.

Gelibolu–Eceabat Devlet Yolu açılışına ilişkin konuşan Erdoğan, Havsa'dan Çanakkale'ye uzanan bu yol, ulaşımı 45 dakikadan 25 dakikaya düşürerek, ziyaretçilere büyük kolaylık sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.

"19 Mart‘ta bitecek anlaşma süresinin uzatılmasını sağladık"

Erdoğan açılışta ayrıca tahıl koridoru anlaşmasının süresine ilişkin müjdeli haberi paylaştı. Erdoğan şunları söyledi: "Birleşmiş Milletler ile birlikte Temmuz ayında imzalanmasını sağladığımız Karadeniz tahıl koridoru ile ilgili bir gelişmeyi dünya kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Rusya ve Ukrayna’nın esir takaslarıyla birlikte savaştan sonra en önemli uzlaşma konusu olan anlaşmanın süresi bugün itibariyle bitiyor. Her iki tarafla da yaptığımız görüşmeler sonunda 19 Mart‘ta bitecek anlaşma süresinin uzatılmasını sağladık. Bugüne kadar 800 gemi, 25 milyon ton tahılın dünya piyasalarını sağlayan bu anlaşma küresel gıda tedarikinin istikrarı bakımından hayati öneme sahiptir. Anlaşmanın bir kez daha uzatılması konusunda gayretlerini esirgemeyen Rusya ve Ukrayna tarafları ile BM Genel Sekreteri’ne teşekkür ediyorum"

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Recep Tayyip Erdoğan, Nevşehir’den milletvekili adaylık başvurusunda bulundu
Foto Galeri Recep Tayyip Erdoğan, Nevşehir’den milletvekili adaylık başvurusunda bulundu Galeriye Gözat