BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,81
ALTIN 2.514,85
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunu herkes kabul edecek böyle bir rezilliğe asla izin vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adli Yıl Açılış Töreninde konuştu. 1982 Anayasası'nın değişmesi gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkan Erdoğan "Birileri maalesef ülkemizin adalet sistemini nerelerle bağlantılı oldukları az çok tahmin edilen suç çetelerinin kirli oyunlarına alet etmek için çalışıyor. Böyle bir rezilliğe asla izin vermeyeceğiz. Türkiye'nin karanlık mihrakların güdümünde istikamet çizilen bir ülke olmadığını herkes kabul edecek" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adli Yıl Açılış Töreninde konuştu. Erdoğan, 1982 Anayasası'nın değişmesi gerektiğini vurguladı ve "İnsan haklarına dayanan, sivil, demokratik ve özgürlükçü bir Anayasayı ülkemize henüz kazandıramadık. Ama umudumuzu kaybetmedik. İnşallah siyasetin iklimi uygun hale geldiğinde yeni çalışmayı tekrar başlatabileceğimizi ümit ediyoruz." ifadelerini kullandı."

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Yeni Anayasa hazırlıkları

Anayasamız 1980 darbesinin ardından hazırlanmıştır. 1982 Anayasasında çok sayıda değişiklik yapılsa da elimizdeki malzemenin darbe ürünü olduğu gerçeğinden kurtulamıyoruz. Siyasi partilere yeni Anayasa çağrısı yaptık. Meclis bünyesinde zayıf da olsa bazı adımlar atılmıştır. Bu çabamızda diğer siyasi partilerle uzlaşı sağlayamadığımız için sonuç alamadık, buna rağmen gayretlerimizi sürdürdük.

"İnsan haklarına dayanan, sivil, demokratik ve özgürlükçü bir Anayasayı ülkemize henüz kazandıramadık. Ama umudumuzu kaybetmedik"

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü;

İnsan haklarına dayanan, sivil, demokratik ve özgürlükçü bir Anayasayı ülkemize henüz kazandıramadık. Ama umudumuzu kaybetmedik. İnşallah siyasetin iklimi uygun hale geldiğinde yeni çalışmayı tekrar başlatabileceğimizi ümit ediyoruz.

Sivil yargı, askeri yargı ayrımını ortadan kaldırarak yargıda birliği tesis ettik. 

"Avukatların sorunları gündemimizde"

Önümüzdeki dönemde adalet sisteminde yeni iyileştirmeler yapacağız. Avukatların sorunu gündemimizde. Avukat kanununu barolarımızla birlikte çalışarak yenilemek istiyoruz. Hedefimiz, savunma hakkının daha da güçlenmesi.

Adalete erişimi kolaylaştıracağız, yargı süreçlerini sadeleştireceğiz. Yargılamaların makul sürede sonuçlandırılması ve adaletin vaktinde tecellisi için yeni projeleri devreye alacağız.

"Böyle bir rezilliğe asla izin vermeyeceğiz"

Birileri maalesef ülkemizin adalet sistemini nerelerle bağlantılı oldukları az çok tahmin edilen suç çetelerinin kirli oyunlarına alet etmek için çalışıyor. Böyle bir rezilliğe asla izin vermeyeceğiz. Türkiye'nin karanlık mihrakların güdümünde istikamet çizilen bir ülke olmadığını herkes kabul edecek. 

"AİHM adil değil siyasi karar veriyor"

AİHM kararlarında adil değildir, konu Türkiye olunca siyasi karar verir. Öbür tarafta Fransa, Almanya olunca maalesef ters kararlar verir. 

Karşımızdakilerin derdi hukuku kendi ajandalarının bir aracı haline dönüştürmektir.

"Adalet Bakanlığı çalışmalara başlamalıdır"

Adalet Bakanlığımızın koordinasyonunda 2053 vizyonunu oluşturmak için çalışmaya başlamalıdır. Yeni Anayasa dahil her konu bu vizyonun içinde yer almalıdır. 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Yunanistan'da Batı Nil Virüsü alarmı! Türkiye açısından da risk arttı
Foto Galeri Yunanistan'da Batı Nil Virüsü alarmı! Türkiye açısından da risk arttı Galeriye Gözat