BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SAĞLIK

Bu yöntemler ile yüzünüzdeki sivilcelerden aynında kurtulabilirsiniz!

Sivilceler, özellikle gençler olmak üzere birçok kişi tarafından çok rahatsız eden bir cilt sorunu. Peki bu sivilcelerden en kolay şekilde nasıl kurtulabiliriz? İşte evde doğal yöntemlerde sivilcelerden kurtulmanızı sağlayacak öneriler...

Abone ol

Genellikle yağlı yiyecek tükettiğimizde başımıza bela olan sivilceler, çok can sıkıcı halde gelebiliyor. Ancak bu birkaç evde kendiniz uygulayabileceğiniz yöntemler sayesinde artık eskisi gibi canınızı sıkmanıza gerek kalmayacak. Sivilcelerinizi anında kurutacak bu mucizevi etkili yöntemlerle kısa süre içinde pürüzsüz bir cilde sahip olup ve bütün sivilcelerinizden kısa sürede kurtulabilirsiniz.

Sivilcelerin iltihaplı görüntüsünü azaltan ve kızarıklığı gideren bu doğal yöntemler düzenli kullanıldığında tekrar sivilce oluşumunun da önüne geçiyor. Sivilceleri anında kurutan en hızlı doğal yöntemleri sizler için bir araya getirdik.

Limon mucizesi

Sivilceleri en hızlı kurutan ve en popüler olan doğal yöntemler arasında limon, ilk sıralarda yer alıyor. Limon, antiseptik etkili özelliği sayesinde ciltteki sivilceleri kısa sürede kurutuyor ve yeniden oluşmasını engelliyor. Limon ayrıca içerisindeki C vitamini sayesinde cildi aydınlatıyor mat görünümünü ortadan kaldırıyor.

- 1 parça küçük bezin üzerine limon suyunu dökün.

- Ardından sivilceli bölgenin üzerine yapıştırın.

- 15-20 dakika boyunca bekletin.

- Haftada 2-3 kez tekrarlayın.

Elma sirkesi

Elma sirkesi sayesinde yüzdeki sivilceleri kurutan mucize bir besindir. Elma sirkesi sivilce oluşumuna neden olan tıkalı gözeneklerinizin açılmasına yardımcı olur. Cildin sebum üretimini dengeler. Sivilcelerinizi kısa süre içinde kurutur ve sivilce sonrasında oluşabilecek izlerin önüne geçer. Ayrıca elma sirkesi cilt tonunu eşitler.

- Bir parça pamuğa birkaç damla elma sirkesi döküp sivilce çıkmış bölgeye sürün.

- Bu işlemi her gece uyumadan önce tekrar edin.

- Sabahları uyandığınızda cildinizi yıkayın.

- Sivilceniz geçene kadar bu uygulamayı tekrar edin.

- Hassas bir cildiniz varsa elma sirkesini su ile karıştırarak sivilcelerin üzerine uygulayın.

Karbonatın gücü

Karbonat özellikle yağlı ciltler için mucizevi etkiler gösterir. Cildin yağ üretimini dengede tutar. Ayrıca karbonat, gözeneklerin tıkanmasını engeller. Gözeneklerde biriken yağ, kir ve makyaj kalıntılarını derinlemesine temizler. Sivilceler üzerinde de etkisi çoktur. Cildinize düzenli olarak karbonat uyguladığınız zaman sivilcelerinizin kısa sürede ortadan kaybolduğunu göreceksiniz.

- Yarım çay kaşığı karbonata birkaç damla limon suyu ilave edin ve karıştırın.

- Sivilcelerin üzerine sürün.

- 20-25 dakika cildinizde bekletin.

- Bu uygulamayı sivilcenin iltihabı kuruyana kadar her gün tekrarlayabilirsiniz.

Buz etkisi

Cildinizde aniden çıkan sivilcelere buz uygulaması yaparak, içerisindeki iltihaplanma ilerlemeden kurutabilirsiniz. Sivilcenizin ağrı ve şişlik meydana getirdiği durumlarda buz, çoğu kişinin sarıldığı ilk yöntemlerden biridir. Sivilcelerin hemen iyileşmesine ve kızarıklık görünümünün azalmasına yardımcı olur.

- Bir parça beze ya da peçeteye bir kalıp buzu sarın ve sivilcenin üzerinde bir süre bekletin.

- Uyuşma hissettiğinizde uygulamayı sonlandırın.

- Sabah akşam sivilceleriniz üzerine buz uygulayabilirsiniz.