BIST 9.609
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.481,15
HABER /  POLİTİKA

BTP Genel Başkanı Haydar Baş koronavirüsten hayatını kaybetti

BTP Genel Başkanı Haydar Baş, Trabzon’da tedavi gördüğü koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Haydar Baş'la birlikte ailesinden 8 kişi koronavirüse yakalanmıştı.

Abone ol

Salgının Türkiye'ye sıçramasının ardından ailesiyle birlikte İstanbul'dan Trabzon'a gidip orada kendini köyünde karantinaya alan BTP Genel Başkanı ve tarikat lideri Prof. Dr. Haydar Baş, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybetti.

Dün akşam "iyileşiyor" denildi, sabah vefat etti

Bir hafta önce Trabzon'daki özel bir hastanede tedavi altına alınan Haydar Baş, koronavirüs testi pozitif çıkınca dün Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilmişti. Yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan 73 yaşındaki siyasetçi ve tarikat lideri Haydar Baş’ın dün akşam durumu iyiye gittiği açıklanırken bu sabah saatlerinde acı haber geldi.

Ailesinden 8 kişi daha koronavirüse yakalanan 8 kişinin tedavisi ise sürüyor.

Doktorların çabası yeterli olmadı

Haydar Baş, koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü yoğun bakım servisinde doktorların tüm müdahelesine rağmen kurtarılmadı. Haydar Baş’ın cenazesi Trabzon Büyükşehir Belediyesi cenaze ekipleri tarafından alınarak aile kabristanlığına defnedilmek üzere Akçaabat’a götürüldü.

Ailesinden 8 kişi daha korona, köyü ise karantinada

AKÇABAAT'daki Haydar Baş'ın evinde polis güvenlik önlemi aldı. Eve giden yol trafiğe kapatıldı. 

Trabzon'un Akçaabat ilçesine bağlı Sarıtaş Mahallesi, koronavirüs vakaları nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındığı duyurulmuştu. O karantinanın nedeninin Haydar Baş olduğu ortaya çıkmıştı. Salgın yüzünden bir süredir memleketi Trabzon'da, Sarıtaş Mahallesi'ndeki evinde bulunan BTP Genel Başkanı Haydar Baş ve ailesinden 8 kişinin 'Covid-19' testlerinin pozitif çıktığı belirtildi.

Prof. Dr. Haydar Baş'ın ölmeden önceki son görüntüsü:

Haydar Baş Kimdir?

Prof. Dr. Haydar Baş 1947 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Trabzon’da tamamlamasının ardından 1970 senesinde, Kayseri’deki Erciyes Üniversitesi’ne bağlı Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun oldu. Lisansüstü eğitimini ve doktorasını Bakü Devlet Üniversitesi’nde tamamladı ve bu üniversitede göreve başladı. Doktora sonrası akademik çalışmalarına devam ederek “Profesörlük” unvanını da aynı üniversiteden alan Baş, Bağımsız Türkiye Partisi’nin (BTP) Genel Başkanıydı.

Haydar Baş'ın eşi ve çocukları hakkında bilgi için tıklayın