BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,65
ALTIN 2.491,30
HABER /  SAĞLIK

Bakan Çavuşoğlu Avrupa'dan gelecek Türklerin sayısını açıkladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 3 bin 614 Türk vatandaşının 9 Avrupa ülkesinden bu gece yarısına kadar getirileceğini ifade etti.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde meydana gelen 47 vakadan Koronavirüsle (Covid-19) ilgili açıklamalarda bulundu.

Dünya'da bir çok ülkenin Türkiye'den tıbbi ekipman talep ettiğini belirten Çavuşoğlu şunları söyledi:
-Çoğu ülke tıbbi ekipman açısından sıkıntı çekiyor. İran'da sıkıntı vardı, dün akşam gerekli yardımı yaptık. Çin'e de yardımda bulunduk. Ama en kötü senaryoda biz önce kendimizi güvene alacağız.

3 bin 614 Türk vatandaş başvurdu
Almanya, İspanya, Fransa, Avusturya, Norveç, Danimarka, İsveç, Belçika ve Hollanda'dan dönmek için 3 bin 614 vatandaşın gelmek için başvurduğunu belirten Çavuşoğlu şu bilgileri verdi:

-''3 bin 614 vatandaşımız dönüş için başvurdu. 3 bin 614 Türk vatandaşı 9 Avrupa ülkesinden bu gece yarısına kadar getirilecek. THY'nin 34 seferiyle getirilecek 3 bin 614 vatandaş, İstanbul ve Kocaeli'deki yurtlarda 14 gün boyunca karantinaya alınacak.''

İlave 3 uçak daha ayarlandı
Çavuşoğlu ayrıca, İngiltere'den dönmek isteyen öğrenci ve vatandaşlarımız için ilave 3 uçak daha ayarlandı ve o son uçaklar da ülkemize gelmiş olacak.'' dedi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Türkiye'de Koronavirüs sayısı kaç oldu? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı
Foto Galeri Türkiye'de Koronavirüs sayısı kaç oldu? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı Galeriye Gözat