BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.431,10
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'nin işi gücü halkı panikletmek! Hastane sayısı azmış

Koronavirüs, Çin'den yayılarak dünyanın birçok ülkesini etkisi altına aldı. Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs vakalarına karşı hazırlıkların üst seviyede olduğu dönemde CHP yine yaptı yapacağını. CHP'nin hazırladığı rapora göre Türkiye'de hastane sayısı az.

Abone ol

Dünya üzerinde binlerce insanın ölümüne neden olan virüsün, son dönemde en etkili olduğu ülkeler Avrupa ülkeleri oldu. İtalya'da koronavirüs vakaları nedeniyle sağlık sistemi çöktü, ülkenin tamamı karantinada.Türkiye ise aldığı tedbirlerle birçok ülkeye örnek oldu.

Hastane yatağı sayıları

Hükümet tarafından alınan önlemler vatandaşlara güven verirken, CHP'den insanları endişelendirecek çıkışlar yükselmeye başladı. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, 100 bin kişiye düşen hastane yatağı sayılarını paylaştı ve İtalya'nın, İspanya'nın Türkiye'den iyi olduğunu gösterdi.

CHP rapor hazırladı

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili hazırladığı raporda ülkelerin sağlık hizmetlerinde ani bir talep ve bunun sonucunda sistemin çökme tehlikesine karşı önlemler alındığına işaret etti. Taşçıer, Koronavirüs salgını durumunda hem hasta yatakları hem de doktor sayısı bakımından Türkiye’nin diğer ülkelerden daha kötü durumda olduğuna işaret etti.

Tüm önlemler hızla alınmalı

Taşçıer, koronavirüs salgını durumunda hem hasta yatakları hem de doktor sayısı bakımından Türkiye’nin diğer ülkelerden daha kötü durumda olduğuna dikkat çekerek, “Bu virüsün ülkemizde yayılımını minimuma indirebilmek ve sağlık hizmetlerinin ani bir taleple çökmemesi için tüm önlemler hızla alınmalıdır.” dedi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Türkiye'de Koronavirüs sayısı kaç oldu? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı
Foto Galeri Türkiye'de Koronavirüs sayısı kaç oldu? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı Galeriye Gözat
chp