BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

AYM, vekilliği düşürülen CHP'li Enis Berberoğlu için tarih verdi

CHP'li Enis Berberoğlu'nun MİT TIR'ları davasında aldığı hapis cezası nedeniyle milletvekilliği düşürülmüştü. Anayasa Mahkemesi, Berberoğlu'nun hak ihlali başvurusunu 23 Temmuz'da karara bağlayacak.

Abone ol

CHP'li Enis Berberoğlu'nun bireysel başvurusu 24 Haziran’da AYM 2. Bölümü’nde görüşülmüştü. AYM 2. Bölümü, Berberoğlu'nun bireysel başvurusunu AYM Genel Kurulu’na sevk etti. AYM’nin takvimine göre Enis Berberoğlu’nun başvurusu 23 Temmuz’da karara bağlanacak.

AYM’nin duyurusu

AYM’nin internet sitesinde karar tarihiyle ilgili şu duyuru yapıldı:

Başvuru; dokunulmazlık hakkını yeniden kazanan bir milletvekili hakkında yargılamaya devam edilmesi ve tutukluluğun sürdürülmesi nedeniyle seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının, iddia tanığının duruşmada hazır edilmemesi nedeniyle de tanık sorgulama hakkının ihlal edildiği iddialarına ilişkindir.

5 yıl 10 ay hapis cezası

Enis Berberoğlu'na, MİT TIR'ları davasında, “siyasi ve askeri casusluk maksadıyla devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgilerini açıklamaktan” verilen 5 yıl 10 ay hapis cezası Yargıtay'da onanarak kesinleşmişti. Berberoğlu, yargılama sürecinde tutukluluğunun hukuksuz olduğu iddiasıyla AYM'ye başvurmuştu.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
En son durakta görüldü! Muğla ayakta 4 gündür Pınar Gültekin'i arıyor!
Foto Galeri En son durakta görüldü! Muğla ayakta 4 gündür Pınar Gültekin'i arıyor! Galeriye Gözat