BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,70
ALTIN 2.527,95
HABER /  POLİTİKA

HDP'nin tecavüzcü vekili Tuma Çelik partisinden ihraç edildi

HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik’in seçim çalışmaları sırasında düzenlenen dernek toplantısına katılan bir kadına tecavüz ettiği ortaya çıktı. Tuma Çelik, cinsel taciz iddiaları nedeniyle partisinden ihraç edildi.

Abone ol

HDP'li vekil Tuma Çelik, 24 Haziran 2018'deki Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesinde Mardin'de seçim çalışmaları kapsamında bir derneğin toplantısına katıldı. Çelik'in toplantının yapıldığı binada bir kadına tecavüz ettiği ortaya çıktı.

HDP'den yapılan yazılı açıklamada, Tuma Çelik'in partiden istifa ettiği bildirildi. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı, Çelik’in dokunulmazlığının kaldırılmasını öngören dosyayı TBMM’ye gönderdi.

HDP'den ihraç edildi
Fezlekesi TBMM’ye ulaşan Tuma Çelik, iftiraya uğradığını ve iddianın asılsız olduğunu savundu. Çelik, bugün partisinden ayrıldı. Tecavüz ile suçlanan HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik partisinden ihraç edildi.

TBMM yarın toplanacak
HDP'li vekilin cinsel istismarı sonrası TBMM yarın toplanacak. Çelik'in fezlekesi görüşülecek. Çelik'in vekilliğinin düşürülmesi bekleniyor. Vekilliğin düşmesi durumunda Tuma Çelik, 'Nitelikli cinsel saldırı' suçundan yargılanacak.

Yurtdışı çıkışı yasaklandı
Tecavüz olayının ardından Çelik, "Ben milletvekiliyim, dokunulmazlığım var. En fazla siyaset hayatım biter, olmadı yurt dışında yaşarım. Ama sen ve aile insan içine çıkamazsınız" diyerek kadını tehdit etmişti. Bu sözler sonrası Çelik'in kaçma ihtimaline karşılık yurt dışına çıkışı yasaklandı.

'Adetli günümde tecavüz etti, kanepe kan oldu'
D.K., Batman Cumhuriyet Başsavcılığı’na 25 Aralık 2019’da verdiği ifadesinde şu iddialarda bulunmuştu; “HDP Milletvekili Tuma Çelik seçimde birlikte çalışmayı teklif etti. Çocuklarım olduğunu ve aile içi sorunlarım bulunduğunu söyleyip kabul etmedim. Ama Çelik, ‘Amca kızı gel bize gidelim, hem bir kahve içer hem de sorunlarını konuşuruz’ dedi. Beni Süryani Dernekleri Federasyonu Başkanı E.T.’nin Mardin Midyat’taki evine götürdü. Evde kahve içtikten sonra bana tecavüz etti. O gün, özel günümdü. Salondaki kanepenin üzeri kan lekesi oldu.

‘Vekilim, dokunulmazım’
Çelik’e, ‘Seni partiye şikayet edeceğim’ diye bağırdım. Bana, ‘Eğer bu duyulursa ben vekilim, dokunulmazlığım var. Olmadı siyasi hayatım biter, giderim Avrupa’da yaşarım. Yöre halkı benim için ‘Erkektir bir zamparalık yaptı’ der. Ama sen, eşin ve çocukların insan içine çıkamazsınız’ dedi.

‘Süryani Dernekleri Federasyonu Başkanı: Ayaklarına sıkarım’
Sonra beni Batman’a getirerek evime bıraktı. Bir ay sonra olayı kız kardeşime anlattım, sonra ailem öğrendi. Süryani Dernekleri Federasyonu Başkanı E.T.’nin yanına giderek, Çelik’in ihraç edilmesini ya da istifa ettirilmesini istedim. Ama E.T., ‘Seni öldürmekten beter ederim, ayaklarına sıkarım. Midyat topraklarında barındırmam’ diye beni tehdit etti. Bunun üzerine Süryani Derneği’ni taşladım. Hakkımda ‘tehdit ve hakaret’ten soruşturma başlatıldı. Şikayetten vazgeçmeleri karşılığında bana, ‘Partiye yönelik yıpratma çabalarıdır, Tuma Çelik ile hakkımızda çıkanlar dedikodudur’ şeklinde evrak imzalattırıldı. Evrakı imzaladıktan sonra şikayetten vazgeçtiler. Olay nedeniyle ruh sağlığım bozuldu, aile birlikteliğim sonlandı. Evi ve çocukları terk etmek zorunda kaldım.”

'Sadistçe, hunharca tecavüz etti'
Mağdur kadın Sabah'tan Şebnem Bursalı'ya ise şunları anlattı: Yardım edeceği gerekçesiyle görüşmeler sırasında zorla ve istemim dışında tecavüz etti. O gün sadistçe, hunharca, zorla, canımı acıta acıta tecavüz etti. HDP Mardin milletvekilleri Ebru Günay ve Pero Dündar'a anlattım yaşadıklarımı. İlk etapta inandılar. Sonra 'Biz araştırıp gereğini yaparız, sen bu olayı kapat ve unut' diyerek beni vazgeçirmeye çalıştılar.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Bolu'da şizofreni hastası anne bebeğini balkondan atıp intihar etti
Foto Galeri Bolu'da şizofreni hastası anne bebeğini balkondan atıp intihar etti Galeriye Gözat