BIST 9.742
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.421,86
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'den "Tayyip ağabeyin ayakkabısını yalamamız lazım" diyen vekile uyarı

AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yeniyıldız, katıldığı bir televizyon programında, “Tayyip ağabeye ihaneti bırak, sırtımızda taşımamız lazım, ayakkabısını elimizle yalamamız lazım.” dedi. Yeniyıldız'ın tepki çeken sözlerine ilişkin AK Parti'den açıklama geldi. Çelik, "Bu ifade yanlış bir ifade, üslubumuzda olmayan bir ifade bu." dedi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CNN Türk yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Çelik, seçim tarihine yönelik eleştirilere yanıt verdi ve "Bu erken seçim anlamına gelmez" dedi.

"Tayyip ağabeyin ayakkabısını yalamamız lazım" diyen AK Partili Şenel Yediyıldız'a uyarıda bulunulduğunu belirten Çelik şunları ifade etti: "Bu ifade yanlış bir ifade, üslubumuzda olmayan bir ifade bu. Grup Başkanımız gerekli uyarıyı yaptı. Kendisi de özür diledi herkesten."

"Adaylarını muhtemelen Temmuz'da açıklayacaklar"

Muhalefetin cumhurbaşkanı adayının belirlenme sürecine ilişkin ise Çelik, "Muhtemelen adaylarını Temmuz'da açıklayacaklar" dedi.

"Masada ilerleme değil, gerileme var"

Ömer Çelik, Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasındaki üçlü mekanizma toplantısının ertelenmesine ilişkin de "3'lü mekanizmayı biz istemedik, onlar bu duruma getirdiler. Masada ilerleme değil, gerileme var. Bu noktaya getiren İsveç'in kendisi oldu. İsveç verdiği hiçbir sözü tutamadı." dedi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Türk işadamı 41 milyon ödeyip aldı! İşte Türkiye'de satılan en pahalı otomobil
Foto Galeri Türk işadamı 41 milyon ödeyip aldı! İşte Türkiye'de satılan en pahalı otomobil Galeriye Gözat