BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,80
ALTIN 2.400,78
HABER /  GÜNCEL

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Ankara’ya geldi! Gündem Gazze'deki soykırım...

Türkiye'ye 5 ve 6 Kasım'da ziyaret gerçekleştireceği duyurulan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bir gün gecikmeli olarak Ankara'ya geldi. Blinken'i karşılama protokolündeki detay dikkatlerden kaçmadı.. Blinken, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği soykırıma en sert tepkiyi gösteren Türkiye'yi yumuşatmaya çalışacak.

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanı Blinken ve beraberindeki heyeti Ankara’ya getiren uçak, saat 23.58’de Esenboğa Havalimanı’na indi. Blinken’ı, Esenboğa Havalimanı’nda, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake, Dışişleri Bakanlığı Amerika’dan Sorumlu İkili Siyasi İşler Genel Müdürü Büyükelçi Yaprak Balkan, Ankara Vali Yardımcısı Namık Kemal Nazlı ve çok sayıda yetkili karşıladı.

Blinken, havalimanında Ankara Vali Yardımcısı tarafından karşılandı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ya da yardımcılarının karşılamada da olmaması dikkat çekti. 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Blinken arasında bugün yapılacak resmi görüşmelerde, Gazze'deki durum, bölgesel meseleler ve ikili ilişkilerin ele alınması bekleniyor. Ziyaret, ABD’nin Gazze Şeridi’ne bombalar yağdıran İsrail’e verdiği desteğin gölgesinde gerçekleşecek.

Ankara, Blinken'ın 5-6 Kasım tarihlerinde Türkiye’de olacağını duyurmuştu. Blinken, Türkiye ziyaretinden önce Batı Şeria, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Irak'a ‘sürpriz' ziyaretler gerçekleştirmişti.