BIST 9.558
DOLAR 32,48
EURO 34,59
ALTIN 2.479,60
HABER /  GÜNCEL

Yunan askeri Suriyeli çocuğu vurarak öldürdü dehşet veren görüntü

Türkiye'den sınırı geçmek isteyen göçmenlere günlerdir gaz ve tazyikli su ile müdahale eden Yunanistan askerleri katliama başladı. BBC, Suriyeli göçmen Ahmed Ebu Emad'ın Yunanistan'a geçmeye çalışırken Yunan Sınır Güvenliği tarafından öldürüldüğünü duyurdu. O anın görüntüleri kan dondurdu.

Abone ol

BBC Dünya Servisi'nden Mughira Al Sharif, Suriyeli göçmen Ahmed Ebu Emad'ın Yunanistan'a geçmeye çalışırken Yunan Sınır Güvenliği tarafından öldürüldüğünü duyurdu. İstanbul merkezli çalışan gazeteci Mughira Al Sharif, Twitter’dan paylaştığı mesajda, Halepli olduğunu belirttiği Ahmed Ebu Emad’ın bu sabah 09.07’de İpsala yakınlarında boğazından vurularak öldürüldüğünü iddia etti. BBC’den Mughira Al Sharif’in haberine göre; Ebu Emad’ın cenazesi Türkiye’ye getirildi.

Türk kaynaklar doğruladı

Görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasının ardından Reuters, sınırda Suriyeli bir gencin yaşamını yitirdiğini doğruladı. Ajansa konuşan Türk kaynaklar, Yunan güvenlik güçlerinin ateş açması sonrasında Suriyeli bir gencin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Reuters: Midilli'de bir göçmen çocuk boğuldu

Reuters haber ajansı ayrıca Midilli Adası açıklarında boğulan bir çocuğun cansız bedeninin çıkarıldığını yazdı. Midilli açıklarında botları alabora olan 47 göçmenin Yunan Sahil Güvenliği tarafından kurtarıldığı, bir çocuğun ise hayatını kaybettiği belirtildi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Yunan zulmü mültecilerin botlarının motorunu alıp denizin ortasında bıraktılar
Foto Galeri Yunan zulmü mültecilerin botlarının motorunu alıp denizin ortasında bıraktılar Galeriye Gözat