BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

YKS sonuçları 2023 açıklanıyor, sonuçlara nereden bakılır?

Hayal ettiği üniversiteye girebilmek adına sınavda ter döken adaylar, YKS sonuçları için ÖSYM'den gelecek haberlere kilitlendi. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarında heyecanlı bekleyiş sürüyor. Üniversite sınavı YKS; TYT-AYT ve YDT olmak üzere üç oturum şeklinde 17-18 Haziran tarihlerinde ÖSYM tarafından uygulandı. İşte 2023 YKS sonuç tarihi...

Abone ol

YKS sonuçları için geri sayım başladı. 3 milyon kişinin katılım sağladığı YKS, 17-18 Haziran tarihlerinde uygunlandı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar YKS sonuçlarına T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM sitesi ve mobil uygulaması üzerinden erişebilecek. Peki, "YKS sonuçları ne zaman açıklanacak, erken açıklanır mı?" İşte 2023 YKS sonuçlarının açıklanacağı tarih...

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS sonuçları TYT, AYT ve YDT yani üç testin de sonuçları ÖSYM tarafından 20 Temmuz 2023 tarihinde açıklanacak.

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.

YKS tercihleri ne zaman başlayacak?

Üniversite tercih tarihleri henüz ÖSYM tarafından duyurulmadı.

Fakat Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının, "sonuc.osym.gov.tr" adresinden ilan edilmesinin ardından tercih sürecinin başlaması bekleniyor.

YKS puan hesaplama

Sınavda uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Adayların, testlerden her biri için birer standart puanı hesaplanacaktır. Testlerin standart puanlarının hesaplanmasında şu yol izlenecektir:

Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecektir. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan bulunacaktır.

 Son sınıfta okumakta olan tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır.

Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.