BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,11
ALTIN 2.325,82
HABER /  POLİTİKA

Ufuk Söylemez DP'nin başına aday

Demokrat Parti'nin (DP) hafta sonu yapılacak olağanüstü kongresinde genel başkanlığa bir aday daha çıktı.

Abone ol

Eski devlet bakanlarından Ufuk Söylemez, Demokrat Parti'nin (DP) hafta sonu yapılacak olağanüstü kongresinde genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Söylemez, DP Genel Merkezi'nde yaptığı açıklamada, "Parti tabanından aylardan beri gelen yoğun talebi bir emir telakki ederek, genel başkanlığa aday olmaya karar verdiğini" söyledi.

Adaylık niyetini, partinin kurucuları ve büyükleriyle de istişare ettiğini vurgulayan Söylemez, şunları kaydetti: "DP büyük bir misyonun adıdır, halk hareketidir. Bu parti, Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Alevisiyle, Sünnisiyle tüm milleti kucaklayan, onun emrinde, hizmetinde olan, hep hizmet yapmış, terörle mücadele etmiş, Türk bayrağını başının üstünde tutmuş, ezanın özgürce okunmasını hep sağlamış, milli değerlere bağlı, asla bunları istismar etmeyen büyük halk hareketidir. Gruplaşmalarla, adam kayırmalarla geçirecek zamanı olmayan partiyiz. Bizden millet birlik beraberlik istiyor. Meselelerine sahip çıkmamızı, istiyor. AKP'ye karşı susan, kendi içinde çelişen parti istemiyor. Pazar günü yapılacak olağanüstü büyük kongrede, genel başkanlığa aday olduğumu sizlere saygıyla duyuruyorum."

Söylemez, bir partilinin, "28 Şubat'ta hükümeti neden terk edenlerden oldunuz?" yönündeki sorusu üzerine, "28 Şubat'ta ilk günden son güne kadar partideki görevimin başında oldum. Ben ilk günden, Refahyol'un son gününe kadar görevimin başında oldum. İstifa eden bakanlardan olmadım ancak Refahyol hükümeti istifa etti, biz de ayrıldık" diye konuştu.