BIST 8.802
DOLAR 32,34
EURO 35,09
ALTIN 2.239,27
HABER /  GÜNCEL

PKK'lılar sokakta dolaşıyor!

Şanlıurfa'da yayılan bir ihbar polisi ve vatandaşları ayaklandırdı...

Abone ol

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde, Suriye sınırını kaçak yollarla geçerek yurda girdiği iddia edilen 3 PKK'lının ilçe sokaklarında dolaştığı ihbarı, heyecana yol açtı.

İhbarın ardından polis ile eline sopa alan vatandaşlar, saatlerce sokaklarda 3 şüpheliyi aradı. Polisin kovalamaca sonucu yakaladığı 1 şüphelinin, PKK'lı değil ülkesindeki iç karışıklıktan kaçan Suriyeli olduğu saptandı. Gözaltına alınan Suriyeli sığınma talebinde bulunurken, kaçan diğer 2 kişinin ise aranmasına devam ediliyor.

Olay, gece geç saatlerde Suriye sınırındaki Akçakale'nin Hürriyet Mahallesi'nde meydana geldi. Polis ihbar hattını arayanlar, sırt çantalı 3 kişinin sınırı geçtiğini ve PKK'lı olabileceklerini söyledi. İhbar üzerine harekete geçen polis, görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda 3 şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı. Çok sayıda polisin sevk edildiği mahallede yaşanan hareketlilik üzerine sokağa çıkan vatandaşlar da PKK'lıların ilçede dolaştığı söylentisi üzerine ellerine sopa alarak polisle birlikte dolaştı. Polisler, görgü tanıklarının yönlendirmesi ile köşe bucak şüpheli aradı.

YAKALANAN ŞÜPHELİ SIĞINMA TALEBİNDE BULUNDU

Yaklaşık 2 saat bölgede arama yapan polis, vatandaşların ihbarı ile evlerin çatısında gizlenen bir şüpheliyi yakaladı. Gözaltına alınan ve yapılan üst aramasında herhangi bir suç unsuru bulunmayan şüpheli, sorgulanmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Adının İbrahim El Halil olduğu belirlenen 18 yaşındaki Suriyeli, PKK'lı olmadığını ve ülkesindeki iç karışıklıktan kaçarak akrabalarının bulunduğu Akçakale'ye geldiğini söyledi. Suriyeli, sınırı geçerken 2 kişiyi daha gördüğünü, ancak Akçakale'ye gelince kaybettiğini kaydetti. İbrahim El Halil, "Ben terör örgütü mensubu değilim. Suriye'deki olaylar nedeniyle buradaki akrabalarımın yanına kaçtım. Ülkeme geri dönmek istemiyorum" diyerek sığınma talebinde bulundu.

Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne gönderilen İbrahim El Halil'in, yapılacak inceleme sonrası sınır dışı edileceği veya sığınma talebi kabul edilerek Suriyeliler'in yerleştirildiği kampların birine gönderileceği bildirildi.

Öte yandan gece boyu yapılan aramaya rağmen bulunamayan 2 şüphelinin aranmasına ise devam ediliyor.