BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.246,27
HABER /  GÜNCEL

Minik Ahmet'in korkunç ölümü

İhmal ve sorumsuzluk küçük bir çocuğu aramızdan aldı. Boş araziye bırakılan beton boru Ahmet'in ölümüne neden oldu.

Abone ol

Mersin'de 9 yaşındaki Ahmet Can Aşkaroğlu'nun, kanalizasyon hattı için evinin yakınındaki boş araziye getirilen ve dik vaziyette bırakılan yaklaşık 100 kilo ağırlığındaki beton borunun üzerine devrilmesi sonucu ölümü, mahalleyi yasa boğdu.

Merkez Akdeniz İlçesi Karaduvar Mahallesi'nde, resmi tatil olan 1 Mayıs'ta evinde çiçek resmi yapıp anneannesi Zekiye Çimen'e hediye ettikten sonra oynamak için sokağa çıkan Celile Öner İlköğretim Okulu 3'üncü sınıf öğrencisi Ahmet Can Aşkaroğlu, arkadaşlarıyla birlikte kanalizasyon hattına döşenmek üzere boş araziye vinçlerle indirilen beton boruların yanına gitti. Minik Ahmet, burada dik vaziyette bırakılan beton contanın üzerine çıkmaya çalıştı. Ancak beton conta devrilince, altında kaldı. Arkadaşlarının çığlıkları üzerine sokağa fırlayan teyze Hülya Turunçlu, bir yakınının yardımıyla yeğenini beton borunun altından güçlükle çıkardı. Ağzından, burnundan ve kulaklarından kan gelen Aşkaroğlu, götürüldüğü Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde kurtarılamadı.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, çocuğun ölümüyle ilgili soruşturma başlattı. Ahmet Can Aşkaroğlu'nun ölümü, annesi 37 yaşındaki Özlem ve babası motor tamircisi 41 yaşındaki Reşit Aşkaroğlu ile mahalleliyi yasa boğdu. Minik çocuğun evinin bulunduğu sokağın duvarına 'Ahmet Can Sokağı' yazıldı. Acılı aile, çocuklarının ölümünde ihmali bulunanlardan şikayetçi oldu. Minik Ahmet'in öldüğü yerde mahalleliler protesto eylemi yaparken, anneanne Zekiye Çimen torununun son yaptığı resmi gösterip gözyaşı döktü. Zekiye Çimen, Teyzesi dışarıdaydı ben içeride yemek yapıyordum. Yemeğe çağırdım karnının tok olduğunu söyledi. Kısa bir süre sonra yanıma 'Bunu odana as' diyerek yaptığı çiçekli resmi verdi. Ölmeden 5 dakika önce bana hediye ettiği resme gözüm gibi bakıp saklayacağım dedi.

'ÖZEL BİR ÇOCUKTU'

Anne Özlem Aşkaroğlu, oğlunun ölümü ile yıkıldı. Aşkaroğlu, O benim arkadaşım gibiydi. Bana, 'Anne ben çalışıp sana bakacağım, ben seni çok seviyorum' diyordu. Onu kelimelerle anlatamam. Normal değil, çok özel bir çocuktu. Mahallede küçük, büyük herkesle mutlaka bir anısı vardır. Oğlum bir ihmal sonucu öldü. Eğer o boru yatay yere bırakılmış olsaydı, oğlum şimdi hayatta olacaktı. Sorumlular mutlaka cezalandırılsın diye konuştu.

Oğlunun ölüm haberini yat motoru tamiri için bulunduğu Alanya'da öğrenen baba Reşit Aşkaroğlu, belediye ekiplerinin büyük ihmali olduğunu, başkalarının da kendileri gibi canlarının yanmaması için olayın takipçisi olacağını söyledi.

İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Mersin Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürü Kamil Ülgen, olayla ilgili kendilerinin de idari soruşturma başlattıklarını açıkladı.