BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.244,12
HABER /  GÜNCEL

Anter Anter'in en mutlu anı

43 yıl sonra ülkesine dönen Anter Anter'in en mutlu günü. Kimliğine kavuşan Kürt aydını kamuoyuna böyle seslendi

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın özel izini ile Türkiye'ye geldiğini, vatandaşlık işlemlerini tamamladığını ve 43 yıl sonra TC kimliğini aldığını söyledi. Bilindiği gibi Anter Anter'in babası Musa Anter 1992 yılında faili meçhule kurban gitmişti.

ŞİMDİ BAŞLADI KARDEŞLİK

Mansethaber.com sitesinde yer alan habere göre Anter şunları söyledi:"Burası benim vatanım. İç ve dış güçler Türkiye’yi yok etmek için çok uğraştı. Bizde her şey var. Dört mevsimi bir günde yaşayabileceğin bir yer. Dünyada böyle bir yer yok ve kaynaklarımız çok. Bizi bölmek için ellerinden geleni senelerdir yapıyorlar. Bozamadılar, bozamayacaklar. 1960’larda ben ’Kürdüm’ dediğin zaman ceza yiyordum. Kart-kurtlar ve inkar politikaları bitti. Zaten biz o inkar politikalarından dolayı bu günlere geldik. Şimdi ’Kürt-Türk kardeştir’ diyorlar. Şimdi başladı kardeşlik. Biz de zaten bunu istiyorduk. Bizim fazla istediğimiz bir şey yok ki." 

ONLAR ENİNDE SONUNDA YARGILANACAKLAR

Anter Anter,"Babamın katilleri Süleyman Demirel, Tansu Çiller, Mehmet Ağar ve Ünal Erkan ile JİTEM'dir. Onlar eninde sonunda yargılanacaklar. Şu an elimde belge yok. Bu belgelerin meydana çıkması için bütün gücümle mücadele edeceğim."dedi.