BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.439,83
HABER /  POLİTİKA

Süleyman Soylu'dan ABD yaptırımına ilişkin açıklama! Mal değişiminde...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD'nin yaptırım kararıyla ilgili, "İlk yaptırımdan sonra mal değişiminde herhangi bir değişim yoktur, arz ederim." dedi.

Abone ol

Türkiye'nin Suriye'de terör örgütlerini bertaraf etmek için başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nı hazmedemeyen ABD'nin aldığı yaptırım kararıyla ilgili ilk kez konuşan Soylu, "İlk yaptırımdan sonra mal değişiminde herhangi bir değişim yoktur, arz ederim"açıklamasında bulundu. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ağustos ayında yaşanan ABD ile kriz esnasından Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "ABD'de bir malımız var FETÖ, onu orada bırakmayız, alacağız." demişti.

'Mal değişiminde herhangi bir değişim yoktur'

Soylu bu sözlerini bu kez ABD'nin yaptırım kararıyla ilgili, "İlk yaptırımdan sonra mal değişiminde herhangi bir değişim yoktur, arz ederim." diyerek ABD'ye cevap verdi. 

3 bakanı yaptırım listesine aldılar

ABD yönetimi, Türkiye'nin "Barış Pınarı Harekatı" kapsamında Suriye'ye yönelik operasyonunu hedef alarak, 3 bakan ve 2 bakanlığı yaptırım listesine aldığını açıkladı. Bakanlık açıklamasında, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in yaptırım listesine alındığı bildirildi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Barış Pınarı Harekatı 8. gününde! Bölge ateş çemberi çarpıcı fotoğraflar geliyor
Foto Galeri Barış Pınarı Harekatı 8. gününde! Bölge ateş çemberi çarpıcı fotoğraflar geliyor Galeriye Gözat