BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.406,54
HABER /  EKONOMİ

Su faturalarında zam iddiası konuşuluyor! İSKİ'den 'ek ücret artışı' açıklaması geldi

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

İSKİ, Kullanılmış Suların Uzaklaştırılması Bedeli'nin (KSUB) daha önce faturalarda su bedeli altında tahsil edilirken, Sayıştay görüşü ve İBB Meclisi kararı neticesinde ayrı gösterilmeye başladığını, İSKİ faturalarında ek ücret artışının söz konusu olmadığını bildirdi.

Abone ol

İSKİ'den yapılan yazılı açıklamada, son dönemde bazı İstanbulluların sosyal medya üzerinden KSUB hakkında çeşitli değerlendirmelerde bulundukları ve bu bedelin ek bir ödeme kalemi olduğu yönünde ifadeler kullandıklarının gözlemlendiği belirtildi.

"İSKİ faturalarında ek ücret artışı kesinlikle söz konusu değildir"
Konu ile ilgili idare tarafından gerekli açıklamalar yapılmakla birlikte son günlerde bu tarz değerlendirmelerin artması sonucu genel bir açıklama yapma zorunluluğunun ortaya çıktığı aktarılan açıklamada, "KSUB, daha önce faturalarda su bedeli altında tahsil edilirken, Sayıştay görüşü ve İBB meclisi kararı neticesinde ayrı gösterilmeye başlamıştır. İSKİ faturalarında ek ücret artışı kesinlikle söz konusu değildir." ifadelerine yer verildi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Peş peşe uyarılar! AKOM ve Meteoroloji duyurdu hafta sonu yenisi geliyor Ankara ve İstanbul'da durum fena
Foto Galeri Peş peşe uyarılar! AKOM ve Meteoroloji duyurdu hafta sonu yenisi geliyor Ankara ve İstanbul'da durum fena Galeriye Gözat