BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,86
ALTIN 2.426,78
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Son dakika Van'daki çığdan bir kötü haber daha! Ölü sayısı yükseldi

Türkiye'yi kahreden Van'ın Bahçesaray ilçesinde 33 kişinin hayatını kaybettiği ikinci çığ faciasının yaşandığı bölgede, arama kurtarma çalışmaları yeniden başladı. Sabah saatlerinde bir kişinin daha cesedine ulaşılmış ve ölü sayısı 34'e yükselmişti. Son dakika bilgisine göre ise aranan iki kişinin daha cenazelerine ulaşıldı.

Abone ol

Van'ın Bahçesaray ilçesinde çığ altındaki 2 kişiyi arayan ekiplerin üzerine çığ düşmesi sonucu yaşanan faciada can kaybı artıyor. Dün 33 kişinin cenazesine ulaşılmasının ardından sabah saatlerinde de aranan 3 kişiden birisinin cenazesine ulaşılmıştı. Son dakika bilgisine göre iki kişinin daha cenazelerine ulaşıldı. Böylece ikinci çığ faciasında hayatını kaybedenlerin sayısı 36'ya yükseldi. Önceki gün de meydana gelen çığ faciasında 5 kişi hayatını kaybetmişti. Böylece iki çığ faciasında ölenlerin sayısı 41'e yükseldi.

İkinci çığda ölenlerin sayısı 36 oldu

Gece saatlerinde arama-kurtarma çalışmalarına ara verilirken, sabah 07.00’den itibaren çalışmalar tekrar başladı. Ekipler çığ altında kalanları kurtarmak için çalışmalarını sürdürdü. Sabah saatlerinde aranan 3 kişiden 1'nin daha cesedine ulaşılmıştı. Arama çalışmalarını sürdüren ekipler, 2 kişinin daha cenazelerine ulaşıldı. Böylece ikinci çığ felaketinde ölenlerin sayısı 36'ya yükseldi. 

Yaralı sayı 75

Hastanelere kaldırılan yaralı sayıları hakkında bilgi veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise şöyle konuştu: Şu an toplam hastanelerimize yaralı olarak gelen hasta sayısı 75 kişi oldu. Bu 75 kişiden, hastanemizde yatarak tedavisi yapılan 47 hastamızı ziyaret etmiş olduk. Bu 47 hastamızdan ise yoğun bakım şartlarında takip edilen 6 hastamız söz konusu. Yoğun bakım şartlarında takip edilen hiçbir hastamızın genel durumu ciddi ya da ağır değil. Bir hastamızla ilgili ameliyat planlanmakta, onun dışında genel olarak bütün hastalarımız için genel durumlarının iyi olduğunu, herhangi ağır ve ciddi bir hastamızın olmadığını özellikle ifade etmek istiyorum.

3. çığ uyarısı

Bölgede çığ altında kalan kişileri kurtarma çalışmaları sürerken, üçüncü bir çığ uyarısı yapıldı.

CHP heyet gönderiyor

CHP, çığ bölgesine heyet gönderme kararı aldı. Ankara Milletvekili Tekin Bingöl başkanlığında, Ali Şeker, Burhanettin Bulut, Hasan Baltacı ve Suzan Şahin'den oluşan heyet bugün Van’a gidecek.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Çığ şehitlerinin isimleri belli oldu hikayeleri yürek yaktı
Foto Galeri Çığ şehitlerinin isimleri belli oldu hikayeleri yürek yaktı Galeriye Gözat