BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.423,52
HABER /  POLİTİKA

Serdar Turgut'tan bomba "S-400 ve F-35" çıkışı!

Habertürk yazarı Serdar Turgut, yeni yazısında "S-400'den vazgeçsek dahi F-35'i vermemeye çalışacaklar, nedenini açıklayayım" ifadelerini kullandı.

Abone ol

Serdar Turgut, Habertürk'te "S-400'den vazgeçsek dahi F-35'i vermemeye çalışacaklar, nedenini açıklayayım isterseniz" başlığıyla yayımlanan yazısına "Türkiye ile ilgili kararların alındığı Washington birimlerinde ve yönetimde adeta bir tiyatro oynanıyor" açıklaması yaptı.

"Engellemeye çalışacaklar"

Turgut, Türkiye ile ABD arasında yaşanan F-35 gerginliğiyle ilgili olarak "Biz S-400’leri almaktan vazgeçsek dahi İsrail ve buradaki evanjelist Neo-Con işbirliği bunu başka şeyler uydurarak engellemeye çalışacak" dedi.

İsrail'in Türkiye güçlenecek korkusu

Turgut, şöyle devam etti: İsrail Amerika’ya yaptırdığı plana Türkiye’nin karşı durmasından çekiniyor. Bunu güçlü bir Türkiye’nin yapmasını hiç istemiyor.
Ve İsrail F-35’leri alacak Türkiye’nin daha da güçleneceğini bildiğinden, "Ne olursa olsun bunları Türkiye’ye vermeyin" diyor yönetime. S-400 bağlamında F-35 teslimat işi bu yüzden çıkmaza sokuldu. Ama biz S-400’leri almaktan vazgeçsek dahi İsrail ve buradaki evanjelist Neo-Con işbirliği bunu başka şeyler uydurarak engellemeye çalışacak. Amaçları ne olursa olsun Türkiye daha güçlenmesin ve F-35’ler de verilmesinden ibaret.
Bize çıkarılan ekonomik zorlukları da bu bağlamda ele alıp değerlendirmekte yarar var.

Yazının devamını okumak için tıklayınız...