BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Şarkıcı Gülşen Zorlu'daki evinde gözaltına alındı! 'İmam hatipte okumuş. Sapıklığı oradan geliyor' demişti

ŞARKICI Gülşen hakkında "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama" suçundan gözaltı kararı verilmişti. Gülşen, Zorlu'daki evinde gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulandıktan sonra adliyeye sevkedildi. Gülşen'in İmam Hatiplerle ilgili sözleri büyük tepki çekmişti.

Abone ol

Şarkıcı Gülşen hakkında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltı kararı verildi. Gülşen evinde gözaltına alındı. Geçen nisanda verdiği bir konserde, “İmam hatipte okumuş. Sapıklığı oradan geliyor” sözlerinin yer aldığı video dün dolaşıma sokulan Gülşen hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı resen soruşturma başlatmıştı. Gelen son dakika bilgisine göre, başsavcılık Gülşen hakkında "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama" suçundan gözaltı kararı verdi.

Zorlu'daki evini polis bastı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İstanbul Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne yazı gönderip, Gülşen'in yaptığı konuşma tespit edilip tutanağa döküldükten sonra mevcutlu olarak ifadeye getirilmesini istedi. 

Bunun üzerine Gülşen, Zorlu'daki evinden alınarak Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine getirildi. Gülşen, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube'de ifade verdikten sonra adliyeye sevk edildi. Gülşen'e eşi Ozan Çolakoğlu ile avukatı eşlik etti. 

MEB, Gülşen hakkında hukuki süreç başlattı

Milli Eğitim Bakanlığı da (MEB) yaptığı yazılı açıklamayla Gülşen’in sözlerine yönelik hukuki süreci başlattıklarını duyurdu: “Bir şarkıcının, konserinde imam hatip liselerimizi itham ederek bu camiaya yönelik hakaret ve iftira içeren sözlerinden dolayı kendisini kınıyoruz. Kuruluşundan bu yana ülkenin milli ve manevi değerleriyle nesillerin yetiştiği bu kurumlara veya herhangi bir okul türümüze ya da bu okullarımızda eğitim gören öğrencilerimize yönelik aşağılayıcı ve ötekileştirici sözlerin sarf edilmesi asla kabul edilemez. Bakanlığımızca söz konusu şarkıcının hakaret ve iftira içeren bu sözlerinden dolayı hukuki süreç başlatılmıştır.”

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Harika Avcı sokaklara düştü Seyhan Soylu ekrandan dolar salladı lüks ev verecek
Foto Galeri Harika Avcı sokaklara düştü Seyhan Soylu ekrandan dolar salladı lüks ev verecek Galeriye Gözat